In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: Huisvesting in eigen hand.

bouwsteigerDe regio Haaglanden bestaat uit de 9 gemeenten Den Haag, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Midden-Delftland en Zoetermeer. Deze regio kent één woningmarkt en één systeem om woonruimte te verdelen voor huurwoningen met een huur tot € 752,33.

Binnen de regio is er onvrede over de huidige verdeling van sociale huurwoningen.

Sommige gemeenten bouwen jaar na jaar veel minder sociale huurwoningen dan binnen de regio Haaglanden onderling is afgesproken. Hierdoor hebben Den Haag en Zoetermeer een veel hoger percentage sociale woningen dan gemeenten zoals Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland. Die gemeenten scoren wel 15 tot 20 procent lager.
Sociale woningen trekken mensen aan met een lager inkomen. Hierdoor is de sociaal-economische positie van Zoetermeer in de afgelopen 15 jaar gedaald van positie 37 van de 350 gemeenten in 2005 naar positie 169 in 2018. Zoetermeer is daarmee de snelst dalende grote stad.


Deze ontwikkeling vraagt om actie. En het niet voldoen aan de afspraken over de bouw van sociale huurwoningen is onacceptabel.
Stap daarom als Zoetermeer uit de regio Haaglanden en beslis zelf over de woonruimte-verdeling in onze stad.


Inzender: Peter Vergers, Zoetermeer.

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-