Stichting Oosterfaantje houdt donderdag 6 januari een actie om geld voor de huur bijeen te brengen. Wie de stichting wil helpen, kan donderdag voor 5 euro een doos met houdbaar voedsel ophalen. Het geld is bestemd voor de huur van de opslaglocatie van de stichting, waar het voedsel bewaard wordt.

WhatsApp Image 2021 02 02 at 09.52.24Trijntje van Aarden, vrijwilliger bij Oosterfaantje: “Het is elke maand weer vechten om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de huur van onze opslag. We betalen 1650 euro huur per maand en hebben in totaal ongeveer 3000 per maand nodig, om ook de bus te laten rijden en eten op te halen en weg te brengen.”
De stichting maakt nu gebruik van een loods aan de Wattstraat 26B, met genoeg ruimte om de kratten voedsel op te slaan tot ze weer uitgedeeld worden aan de gezinnen die het nodig hebben. Oosterfaantje ondersteund op dit moment 2200 gezinnen, die zelf de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen.

 

Voedselverspilling

De mensen die het echt hard nodig hebben, kunnen van maandag tot en met donderdag bij Oosterfaantje terecht om zelf hun producten uit te zoeken. Trijntje: “We geven geen complete krat, waarbij iedereen hetzelfde krijgt. Als iemand op maandag zin heeft in bami, dan kan hij dat bij ons uitzoeken en krijgen.
Op vrijdag is de winkel van de stichting open voor mensen die tegen voedselverspilling zijn en tegen betaling van 2 euro een tas met voedsel meekrijgen. Trijntje: “Die bijdragen hebben we weer heel hard nodig om de huur te kunnen betalen, dit zijn eigenlijk ook een beetje onze donateurs.”

 

Donatie actie Nieuwjaar

Bij de nieuwjaarsdonatie actie kunnen mensen voor 5 euro een doos met (vooral houdbaar) voedsel krijgen en zo de stichting meteen steunen. Deze actie is op donderdag 6 januari van 10 tot 13 uur. Het geld is direct bestemd voor de huur van de loods.

 

Subsidie

“Helaas krijgen we keer op keer te horen dat we niet in aanmerking komen voor subsidie”, verzucht Trijntje. “De gemeente subsidieert geen huisvesting voor stichtingen, maar geld voor de huur en de bus is precies wat we nodig hebben, wat kunnen we anders aanvragen?”
“Trudy en Rinus van Oosterfaantje hebben wel een lintje gekregen omdat ze zo goed werk doen, maar steun vanuit de gemeente is er niet bij.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-