ecoware

Directeur EcoWare Freddie Krullaars en Interim-manager Eugene Hansen


Ecoware hoopt in 2022 goed van start te gaan met een nieuwe uitdaging: samen met partners willen zij in het oude Impala-pand aan de Edisonstraat een nieuw centrum voor werk en integratie starten. Het pand staat al jaren leeg, maar biedt, na verbouwing, voldoende ruimte om mensen te begeleiden naar werk.


Voor het zover is, moet nog wel de raad een positief besluit nemen over de in gebruikname van het Impala-pand voor project 'De Omkeer', een project van Het Goed, Teamwerk en EcoWare, dat al 16 jaar in Zoetermeer is. Freddie Krullaars, directeur EcoWare: “We hebben ook in 2021 weer veel mensen in armoede ondersteund en daarmee mensen met een ‘uitdaging’ weer aan ’t werk geholpen. En we doen dit al 16 jaar zelfredzaam”.
Stichting EcoWare wil in het voormalige Impalapand gaan samenwerken met Het Goed, een organisatie met al meer dan 30 kringloopwinkels in Nederland en reïntegratiebedrijf Teamwerk. Krullaars: “Zo heb je alles bij elkaar waar het om gaat. Met deze samenwerking kunnen we nog meer mensen helpen!”

 

Stichting EcoWare

Via stichting EcoWare krijgen laptops en fietsen een nieuw leven. De laptops worden gedoneerd vanuit bedrijven, nagekeken en opgeknapt bij EcoWare en weer geleverd aan mensen in armoede. Interim-manager Eugene Hansen: “Dat is dankbaar werk. We werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan onze mooie producten. En ook dat is geweldig. Maar goed doen in het sociaal domein is wel keihard werken. We moeten er hard aan trekken om ons werk te kunnen en mogen blijven doen. We hopen dan ook dat de gemeente ons gaat steunen met bijvoorbeeld de re-integratiegelden, zodat we ons werk goed kunnen blijven doen.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-