In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: meer respect voor mensen met handicap.

helpen mantelzorgHet lijkt volstrekt vanzelfsprekend om de miljoenen mensen in ons land met een chronische ziekte of handicap gelijkwaardig te behandelen aan anderen. Ervoor te zorgen dat ze op geen enkel punt worden achtergesteld. Zodat dus als het ware sprake is van natuurlijke inpassing in de samenleving, met een deftig woord inclusie.

Op papier is dat goed vastgelegd in formele regels, opgenomen in diverse wetten en besluiten. En ook nog eens vastgelegd in het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, dat sinds 14 juli 2016 officieel door Nederland is geratificeerd en sindsdien onverkort ook hier geldt.

Maar dat is de theorie.
In de praktijk ervaren veel mensen met een ziekte of handicap dat vaak anders.

Vandaar mijn idee, eigenlijk mijn oproep: laten we voor de mensen met een chronische ziekte of handicap iets meer doen dan we nu doen. Iets meer met hen rekening houden. Echt volledig respecteren op alle terreinen. Niet alleen waar het gaat om het bevorderen van ieders toegankelijkheid in de openbare ruimte, maar ook in de zorg, werk en huisvesting.

En laten we dat ook goed merkbaar maken in al onze uitingen naar buiten.

Indiener: Raymond Timmermans (MS-patiƫnt)

 

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-