In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: boa vrijwilliger.

handhaving 4De handhavers / boa’s in Zoetermeer hebben het vorig jaar flink drukker gekregen. De meldkamer van het team Handhaving ontving in 2020 zestig procent meer meldingen dan het jaar ervoor. De top 3 aan meldingen zijn: fout geparkeerde auto’s, foutgeparkeerde fietsen en overlast van jongeren.

Om de openbare orde te handhaven heeft Zoetermeer 27 handhavers, waarvan 8 tijdelijk, die worden betaald uit de post onvoorzien. De werklast is echter groter dan de beschikbare mankracht. Bovendien blijken vacatures in praktijk lastig in te vullen.

Om dit capaciteitsprobleem op te lossen zou je boa-vrijwilligers aan het team kunnen toevoegen. De politie werkt al vele jaren succesvol met politievrijwilligers. Je moet daarvoor solliciteren, een selectieprocedure doorlopen en een opleiding volgen.

Iets dergelijks zou je ook voor boa’s kunnen organiseren. Er zullen ongetwijfeld Zoetermeerders zijn, die dit leuk werk vinden en er ook voor geschikt zijn. Het idee is: gemeente, start een proef met boa-vrijwilligers om te kijken of je hiermee het tekort aan boa’s kan oplossen.

Indiener: Peter Vergers, Zoetermeer

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-