station lansingerland 3In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: Intercity-status voor Zoetermeer.

Kom op autoriteiten op het gebied van verkeer en vervoer. Inclusief oud-wethouder Marc Rosier, die op 1 januari 2022 als topmanager openbaar vervoer aan de slag gaat bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Voorzie Zoetermeer zo snel mogelijk van een Intercity-status!

Nederland kent op dit moment 63 spoorwegstations van NS en andere railvervoerders met IC-status. Daar stoppen alle belangrijke Intercitytreinen en andere sneltreinen en niet alleen de zogeheten sprinters die elk station aandoen.

Wonderlijk genoeg is Zoetermeer tot nu daar niet bij. Dit in tegenstelling tot een wereldstad als Castricum, Noord-Holland met 36.000 inwoners.

Zoetermeer heeft alleen NS-stations voor boemeltjes. Plus natuurlijk een prima regionale Randstadrail met in Zoetermeer tal van halteplaatsen, maar daar kom je niet snel ver mee. We zijn intussen wel de grootste stad in Nederland die aan de Hogesnelheidslijn ligt, maar daar niet van profiteert. Dat voor een stad met 125.000 inwoners bij wie velen geen baan in Zoetermeer hebben maar een functie elders.

Want als je als Zoetermeerder op een gewone werkdag in Maastricht wil zijn om pakweg half elf ’s ochtends, moet je in Zoetermeer om 7.40 vertrekken en onderweg 2 keer overstappen. Een Castricummer rijdt weliswaar 25 km langer maar doet er ongeveer net zo lang over en kan rustig in de Intercity blijven zitten. Dan maar verhuizen? Nee toch…

Indiener: Raymond Timmermans

(al bijna een halve eeuw Zoetermeerder; journalist; partijloos)

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meepraten over ons idee van de week kan op onze Facebook Zoetermeer Actief

-advertenties-

-goede doel-