kunstwerk dixie
Een 6 meter hoge voorover gebogen dixi in de vijver van het Aldo van Eyckpark in Noordhove. Dat is het schetsontwerp van kunstenaar Wouter van der Giessen voor een nieuw (fictief) kunstwerk over eenzaamheid.

Elke wijk in Zoetermeer krijgt tussen 6 en 12 december kunstenaars op bezoek die via een zogeheten kunst-interventie contact zoeken met Zoetermeerders over het thema eenzaamheid. Zo zingt zangpedagoge Sandra van den Brand liederen over eenzaamheid en verbinding in Palenstein en wordt in de Leijens een thuis gezocht voor een eenzame ijsbeer.

Voor Noordhove maakte kunstenaar Wouter van der Giessen een ontwerp van een dixi, die eenzaamheid uitbeeldt. Van der Giessen: "Wat ik heb bedacht is een 6 meter hoge, voorovergebogen dixi. Als wij mensen eenzaam zijn, kunnen we in onszelf kruipen en buigen we ons hoofd naar beneden. Dit heb ik toegevoegd aan het meest eenzame object wat er bestaat: de dixi”.

Het is een fictief kunstwerk, bedoeld om het gesprek over eenzaamheid op gang te brengen. Mensen kunnen meepraten over het ontwerp op de Facebookpagina van Wijk Noordhove.
Van der Giessen: “Mijn vraag aan jullie om daar aanpassingen aan te doen. Wat zou er volgens jou anders moeten aan dit ontwerp? Een andere kleur? Een ander object? Moet het van goud zijn? Of juist van beton? Hoe zou dit voor jou een symbool voor eenzaamheid kunnen worden? Laat een reactie achter in de comments en ik pas mijn schetsontwerp speciaal voor jou aan.”

Meedoen en reageren kan t/m 12 december. In 2022 zullen alle schetsontwerpen tentoongesteld worden.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

 

-advertenties-

-goede doel-