sw winkelcentrum2De wijkagenten, team Handhaving en het jongerenwerk zullen de komende weken extra surveilleren in winkelcentrum Seghwaert. Er zijn veel meldingen van overlast door hangjongeren in en rondom het winkelcentrum.

Verder gaan de wijkagenten, team Handhaving en het jongerenwerk in gesprek met de ondernemers, bewoners en het winkelend publiek over de veiligheidsbeleving in het winkelcentrum.

Drie wijkwinkelcentra, Seghwaert, Leidsewallen en De Leyens, staan bekend als kwetsbaar. Zij hebben te maken met concurrentie van grote supermarkten, vergrijzing en er spelen problemen rond bereikbaarheid en parkeren. De gemeente heeft in samenwerking met ondernemers, vastgoedeigenaren en andere partijen een onderzoek laten doen naar de toekomstbestendigheid van de wijkwinkelcentra.

Uit dit onderzoek blijkt de kwetsbaarheid van de centra en is een rapport opgesteld met aanbevelingen voor de toekomst. De gemeente is echter geen eigenaar van deze winkelcentra, veranderingen en investeringen zullen moeten worden gedaan door de eigenaren.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-