20211207 28684

Wethouder Ter Laak (rechts) deelt de eerste presentjes uit

Ieder jaar bedankt de gemeente Zoetermeer de vrijwilligers van de stad op Nationale Vrijwilligersdag, dat was dit jaar op 7 december. De vrijwilligersorganisaties konden voor hun vrijwilligers een bedankje ophalen bij de gemeente en delen dit vervolgens zelf uit.

Wethouder Ingeborg ter Laak deelde bij Franx aan de Vlamingstraat in Dorp de eerste presentjes, een drinkfles, uit aan de daar aanwezige vrijwilligers. Ter Laak: “Zonder vrijwilligers leeft de stad niet. In sport, kunst, zorg, scholen, vrijwilligers zijn overal onmisbaar! We hebben voor de drinkfles gekozen omdat water ook essentieel is voor het leven.”

Deze week worden er 8000 drinkflessen uitgedeeld aan vrijwilligers in de stad, met het logo van Zoetermeer voor Elkaar en een bedankkaartje met een woordje van de wethouder.

 20211207 28678  20211207 28680

 

Vrijwillig maar niet vrijblijvend

De wethouder merkte in gesprek met de vrijwilligers van Franx dat het vrijwilligerswerk dan weliswaar vrijwillig is, maar zeker niet vrijblijvend. “Het is vrijwilligerswerk, maar wel met verplichtingen naar elkaar toe. Je moet natuurlijk wel op elkaar kunnen rekenen! We werken dus ook gewoon met een rooster”, aldus één van de vrijwilligers.

In het gebouw van Franx is ook nog genoeg werk te doen, het gebouw is helemaal klaar en opgeleverd, maar nu zijn de vrijwilligers bezig om alles goed in te richten en binnen af te werken. “Ik kom uit de verzekeringswereld, maar ben altijd klusser geweest dus na mijn pensioen vond ik het leuk om juist daar iets mee te gaan doen. We helpen elkaar bij de klussen en anders is er altijd nog Youtube om te kijken hoe iets moet! Mijn agenda is nu weer aardig gevuld.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-