Door twee lokale partijen is er vol verontwaardiging gereageerd op een bewonersavond waarbij de bewoners hun microfoon en camera moesten uitzetten. De organisatie van de bewonersavond op 1 december sloeg een aantal keren de plank mis.

online vergaderingDe bewonersavond voor de inwoners van Delftsewallen, op 1 december, moest door de corona maatregelen online plaatsvinden. Het onderwerp ging over de bouwplannen aan de Delftsewallen. Zó! Zoetermeer en Zoetermeer Vooruit hebben kritiek op de manier waarop deze bewonersavond is georganiseerd. Hun bezwaren zijn onder andere dat de start zeker een kwartier op zich liet wachten, de microfoons en camera's van de deelnemers uit moesten en vragen alleen gesteld konden worden in de chat. 

Yvonne Bink-Winterkamp van Zoetermeer Vooruit zegt hierover: "Dit was een nog groter dieptepunt dan de bewonersavond van Palenstein. Het behandelen van Zoetermeerse inwoners als mensen die vreselijk in omgang zijn door de microfoons op afstand uit te zetten is Zoetermeer onwaardig." Volgens de twee politieke partijen werd de rest van de avond vooral een presentatie van de bouwer. Vragen van bewoners mochten alleen via de chat. Het probleem hierbij was, volgens Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer, dat veel mensen niet goed wisten hoe deze functie werkt op hun mobiel. 

Een aantal vragen zou wel beantwoord zijn, maar er werd niet gevraagd aan de mensen of het antwoord duidelijk was. De bewoners voelden zich niet gehoord na deze bijeenkomst en bleven met veel vragen achter.
  

Vragen aan het College

De twee partijen hebben vragen gesteld over de vorm van een 'bewonersavond' aan het college van B&W. Zoetermeer Vooruit wil weten hoe het kan gebeuren dat er zo met bewoners om wordt gegaan. Zó! Zoetermeer stelde de vraag: "Is het college het met ons eens dat de manier van doen niet bijdraagt aan het vertrouwen van onze bewoners in de overheid, en ook niet bijdraagt aan draagvlak voor de plannen?" Ook dringen zij aan op het opstellen van een draaiboek, waardoor de kwaliteit van online bijeenkomsten omhoog gaat. Hierin moet ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Het college gaat de vragen schriftelijk beantwoorden. Er is aangegeven dat er onderzocht gaat worden waar het mis is gegaan. 

 

Foto: Wikimedia Commons (niet de echte deelnemers aan de bewonersavond)

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-