oude kerk groen lichtHet ILOZ en Zoetermeerse kerken steunen de actie van de Vereniging van Asieladvocaten (VAJN). Op vrijdag 10 december, internationale dag van de mensenrechten, laten mensen hun woning of gebouw groen kleuren of zetten een groen lichtje voor het raam om aan te geven dat zij de vluchtelingen steunen.

Veel mensen in ons land en in Zoetermeer maken zich grote zorgen over vluchtelingen aan de grenzen van Europa. Deze mensen worden steeds vaker tegengehouden, mishandeld, opgejaagd, in gammele bootjes terug de zee op gestuurd of bewust met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de Europese Unie.


In Polen hangen bewoners langs de grens een groen licht aan hun huis als teken dat migranten in nood daar terecht kunnen voor hulp. In Nederland is dat nog niet aan de orde, maar kunnen mensen met een groen licht hun steun uitspreken voor de vluchtelingen.

Foto: Oude Kerk, fotobewerking ILOZ

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-