Kris Florek 1Molen De Hoop heeft samen met de Zoetermeerse ondernemer Kris Florek bezoek gehad van de Poolse televisie, TV Polsat. Zij maakten een reportage van geboren Polen, die succesvol zijn in Nederland.  

Het verzoek van de Polsat TV was om met Kris Florek een interview te kunnen houden op de stelling van de molen. Maar ook wilden zij graag een rondleiding door de molen en alle uitleg over werking en productie. Molenaar Bart was maar al te graag bereid om aan dit verzoek te voldoen. Tot slot hebben de Poolse bezoekers kennis gemaakt met de diverse Zoetermeerse producten en namen zij graag het meel en Geusz bier in ontvangst. 

Kris Florek in een geboren Pool en afkomstig uit een arm gezin. In Nederland heeft hij zich opgewerkt tot een zeer succesvolle ondernemer en is hij eigenaar van een groot onderhoudsbedrijf. Daarnaast is hij ook mede-eigenaar van Patat and More, gevestigd in de Dorpsstraat. 

Hij woont in Zoetermeer in de buurt van de molen, is vader van een kind en moet daarom nog minimaal één keer terugkomen in de molen: om zijn zoon de molen te laten zien. 

Foto’s: J. Boonekamp / M. Kievits

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-