afscheid_marc_rosier.jpgMaandagavond nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Marc Rosier. Hij verruilt de functie van wethouder na bijna 7,5 jaar voor een nieuwe baan als manager Openbaar Vervoer van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.


Marc Rosier werd in 2010 benoemd als raadslid, in 2014 werd hij wethouder in Zoetermeer. Aan het eind van deze termijn zou Rosier al stoppen als wethouder, maar toen afgelopen maand zijn ‘droombaan’ voorbij kwam, nam hij het besluit om al eerder te stoppen als wethouder.
Maandagavond nam hij afscheid in de gemeenteraad, eerder op de dag maandag was het afscheid al voor andere medewerkers. Burgemeester Bezuijen sprak de vertrekkend wethouder namens de gemeenteraad toe. Bezuijen: “Je gaf al aan: Het is tijd voor iets anders. De ov sector heeft je hart gestolen en toen je droombaan voorbij kwam greep je dit met beide handen aan. Als wethouder financiën heb je alles af kunnen ronden en ook de grootste projecten zoals de Entree, de ontsluitingsweg van Nutricia zijn afgerond of in een volgende fase. We wensen je veel succes in de Metropoolregio!”


En ook de nestor van de raad, Marijke van der Meer, hield een toespraak; traditiegetrouw in dichtvorm. Als kado van de gemeente krijgt Rosier, ook al volgens traditie een kristallen object met de raadszaal.

 

Schermafbeelding 2021 11 02 om 16.59.02 copy copy

Het slotwoord was aan Marc Rosier zelf. Hij gaf aan moeite te hebben met het ‘op afstand’ afscheid nemen, na zo lang samen te hebben gewerkt. Rosier: “Ik heb 11,5 jaar bijna elke maandagavond doorgebracht in de raadszaal, het is heel vreemd te bedenken dat dit de laatste keer is. Ik heb genoten van alle debatten in deze raadzaal, soms scherp, soms moeilijk, soms hilarisch, maar altijd op de inhoud.”


Drie projecten hebben in het bijzonder speciale waarde voor Rosier. Als eerste Station Lansingerland, waarover het bestuurlijk besluit viel op zijn allereerste werkdag als wethouder. Rosier: “Als ik iets heb geleerd van dit project is dat ambitie en doorzettingskracht essentieel zijn om dingen te veranderen. Investeren in hoogwaardig ov loont, na alle inspanningen staat er nu een heel mooi station.”


Een project wat hem persoonlijk ook zeer raakte was het realiseren van de nieuwe ontsluitingsweg bij Nutricia. Rosier: “Het leed van de ongelukken die hier gebeurt zijn raken mij. Het heeft heel lang geduurd, maar na 10 jaar tekenen en praten en vertraging door corona is de nieuwe weg er nu wel. Als stadsbestuur hebben we hier echt verschil kunnen maken voor de bewoners: de vrachtwagens gaan niet meer door het dorp. Dat voelt goed, ondanks de verschrikkelijke aanleiding.”


Als laatste project stond Rosier stil bij de Entree, het nieuwe stuk van Zoetermeer waar hij de afgelopen jaren de trekker van was. “Ik ben trots dat ik heb mogen helpen om de stad te vernieuwen. Het doet pijn om dit project, dat toch een beetje mijn ‘kindje’ was achter te laten, maar dit is wat de stad nodig heeft, een levendige nieuwe wijk met nieuwe bewoners en ondernemers. Dat is waar ik het voor gedaan heb!”


De laatste woorden bij het afscheid in de raad waren gericht aan zijn nieuwe relatie, Suzanne. “Het was een ingewikkelde start, want we waren collega’s. Maar vanaf de eerste dag hou ik zielsveel van jou en van ons samengestelde gezin. Geluk maak je zelf en jij mij gelukkig ook.”

Foto afscheid: gemeente Zoetermeer

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-