babypiet gebaarJuf Robine uit Zoetermeer volgde tijdens haar opleiding een minor ‘Nederlandse Gebarentaal’ en post nu in Sinterklaastijd allemaal gebaren die te maken hebben met de Sint en zijn Pieten. “Vooral het gebaar voor Babypiet is helemaal populair!”, aldus Robine die natuurlijk ook het Sinterklaasjournaal volgt.

Nederlandse Gebarentaal is sinds kort een officiële taal in Nederland. Gebarentaal wordt ook steeds bekender, iedereen heeft wel de persconferenties gezien van premier Mark Rutte die steevast vergezeld wordt door een gebarentolk en natuurlijk het tv programma ‘Hands Up’ van de KRO-NCRV.

“Voor kinderen is gebarentaal ook heel normaal”, vertelt Robine, “Zij groeien op met het besef dat gebarentaal bestaat en willen het vaak ook heel graag leren!”
In de weken voor Sinterklaas post zij op haar kanaal ‘Gebaar je mee?’ korte filmpjes met de uitleg over één gebaar, bijvoorbeeld Babypiet, Ozosnel, schoen zetten of Hoofdpiet. “De kinderen kunnen de gebaren natuurlijk ook wel zien bij de uitzending van het Sinterklaasjournaal met gebaren op Zapp Extra, maar dit gaat dan heel snel!” Robine laat het gebaar daarom niet alleen zien, maar geeft er ook heel duidelijk de uitleg bij hoe je je hand moet houden en hoe de beweging precies moet.


Elke week komen er twee gebaren bij op ‘Gebaar je mee?’, op Facebook en Youtube. “In het begin waren het vooral Zoetermeerse juffen die de gebaren ook in hun klas gingen gebruiken, maar nu krijg ik vanuit het hele land opmerkingen dat mensen de gebaren leuk vinden, zelfs vanuit België!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-