sh stadstheater 3Het Stadstheater Zoetermeer heeft besloten alleen de middagvoorstellingen die al gepland stonden te laten doorgaan. Er worden geen voorstellingen verplaatst van de avond naar de middag, na de nieuwe coronamaatregelen die zondagavond ingingen.

Directeur Hilko Folkeringa vindt het niet passend om op alternatieve wijze meer mogelijk te maken in het theater nu de cijfers rondom besmettingen en ziekenhuisbezetting alarmerend zijn. Hilko: “Het Stadstheater heeft besloten vooralsnog geen voorstellingen te verplaatsen van de avond naar de middag, of eventueel extra (alternatieve) voorstellingen te boeken op middagen. De reden is dat we de afgelopen periode al gemerkt hebben dat het publiek voorzichtiger steeds wordt voorzichtiger wordt, dus is het de vraag of dit veel bezoekers trekt. Bovendien zijn wij van mening dat het tegen de geest van de nieuwe maatregelen ingaat. Maatregelen moeten juist voorkomen dat contacten worden vermeden en verkeersbewegingen worden ingedamd.”

Dit betekent dat alle avondvoorstellingen worden geannuleerd, zoals bijvoorbeeld 'Titanic de Musical', die deze week zou spelen in het theater. Als een voorstelling verplaatst wordt, worden de bezoekers ‘mee verplaatst’. Echter, mocht men dat niet willen of niet kunnen op de nieuwe datum, kan men kiezen: geld terug of een tegoed, zo laat het Stadstheater weten.

 
Overdag gaat wel door

De voorstellingen die al overdag geprogrammeerd stonden gaan wel door, maar met inachtneming van de 1,5-meter maatregel, die nu weer van kracht is. Het gaat daarbij om de filmvoorstellingen van Cameo ’s middags en het Koffieconcert op 12 december

Het restaurant STAGE is de komende periode enkel in de weekenden (zaterdag, zondag) open van 12.00-17.00 uur. Doordeweeks blijft het restaurant gesloten. Rondom voorstellingen (Cameo en Koffieconcert) worden de gasten wel voorzien van een drankje.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-