MeerbomenOveral in bosplantsoenen staan miljoenen zaailingen van 150 soorten bomen voor het oprapen. Meestal worden die gemaaid of versnipperd. Maar die overdaad aan boompjes kan ingezet worden voor meer biodiversiteit elders, of een voedsel- en/of klimaatbos.  

Vanaf 2009 is het een traditie in de Haarlemmermeer geworden dat gratis bomen beschikbaar gesteld worden (100.000 exemplaren in 2019) aan iedereen die zijn tuin en terrein natuurvriendelijker wil inrichten. In 2020 is de actie landelijk uitgebreid i.s.m. Urgenda en de Caring Farmers onder de naam Meerbomen.nu.  

 

1 december: Edisonstraat, Zoetermeer 

Het voormalige volkstuinencomplex aan de Edisonstraat in Zoetermeer staat al zeven jaar te wachten op ontwikkeling. Volgend jaar start daar woningbouw onder de naam Kwadrant. Daarom worden op 1 december nog een keer de aanwezige kleine boompjes gered van de maaimachine. Er zijn heel veel bijzondere soorten en het mooie is dat de boompjes een tweede leven krijgen in het recreatiegebied Nieuwe Driemanspolder, op de grens van Zoetermeer, Den Haag (Leidschenveen) en Leidschendam-Voorburg.  

Daar kunnen ze nog veel bomen gebruiken, bijvoorbeeld bij het Voedselbuurtbos GeuzeGroen. Kom daarom helpen! Lekker en nuttig buiten bezig zijn in de natuur. Werken in de natuur geeft altijd veel voldoening en leidt tot onverwachte en interessante ontdekkingen. Na een Meerbomen.nu-dag kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar je omgeving. 

Organisatie 

Meld je aan in de Bomenplanner op de site van Meerbomen.nu. Voor koffie en wat lekkers wordt gezorgd, maar neem zelf een lunch mee en zorg voor warme en droge kleding, inclusief laarzen. 

Verzamelen is om 9 uur bij de ingang aan de Edisonstraat, Zoetermeer (tussen rotonde Van de Hagenstraat en viaduct AustraliĆ«weg), neem een eigen mok en werkkleding mee. We houden ons aan de coronaregels, we werken in de open lucht, dus afstand houden is eenvoudig. Om 16 uur worden de geoogste, gebundelde en gelabelde boompjes ingekuild in de Nieuwe Driemanspolder. 

Voor meer informatie: Jan Bartelds, telefoon 06-21504871, website: Meerbomen.nu, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-