heren 1 en 2 van Taverzo
De Boer Taverzo heeft met een klinkende 4-0 overwinning tegen WeLYNQ/TTV Maashorst de najaarsfinale in de eredivisie van het tafeltennis bereikt. Duidelijke cijfers, waarbij de eerste wedstrijd bepalend was voor het uiteindelijke verloop.


Yannick VostesLang leek het erop dat de bezoekers voor een verrassende start zouden zorgen. De jonge Zwitser Mauro Schärrer was de eerste 2 games met overtuigend spel en het nodige fortuin kopman Yannick Vostes de baas. Ook in de vierde game keek Vostes tegen een 6-8 achterstand aan. Op een stand van 10-10 was een bal die via het net gunstig viel voor Yannick Vostes het keerpunt in de wedstrijd.
Vanaf dat moment leek het verzet gebroken, de Zoetermeerders pakten niet alleen de eerste overwinning, maar stoomden overtuigend door en de bezoekers leken geen moment meer dichtbij te kunnen komen.

Uitslagen halve finale eredivisie
1-0 Vostes, Yannick – Schärrer, Mauro 3-2 (-8,-9,6,10,1)
2-0 Naumi, Alex -Hardmeier, Elias 3-1 (8,5,-8,4)
3-0 Murawski, Michał – De Hoop, Jochem 3-0 (2,8,9)
4-0 Vostes, Yannick – Hardmeier, Elias 3-1 (3,-11,8,6)
Tegenstander in de finale op 19 december is de rivaal uit Hattem, Van Wijnen Smash’70, die de finale bereikte met een 4-1 overwinning op Combilo TOGB.

 

Drie teams in eredivisie

Tegelijkertijd met de halve finale streden zowel het eerste damesteam als het tweede herenteam in de eerste divisie om het kampioenschap. In een wedstrijd, die bol stond van de spanning moest er door het tweede herenteam van De Boer Taverzo worden gewonnen van TTV Hilversum. Een wedstrijd die in oktober in Hilversum nog met 4-3 werd verloren. Met een hele knappe overwinning van Ivan Kahn op Mick de Vette kwam de apotheose in de vierde wedstrijd tussen Arjan Huiden en Arnoud Meijer. Een wedstrijd die in de beslissende game richting Hilversum leek te gaan. Bij een 1-5 achterstand tegen Arnoud Meijer kregen de mannen van het 2e team extra support van team 1 die hun overwinning in de halve finale net hadden behaald. Arjan wist het tij met alle steun te keren en daarmee een uniek feit te bewerkstelligen. Met het kampioenschap is namelijk ook promotie naar de eredivisie een feit. Voor het eerst zullen er twee teams van 1 club gaan deelnemen aan de eredivisie, het hoogste podium in Nederland.


Als slagroom op de taart lukte het de dames van De Boer Taverzo om kampioen te worden in de eerste divisie door een klinkende 2-5 overwinning op Disnierats en daarmee kijkt de club uit Zoetermeer vooruit naar een seizoen met drie teams in de eredivisie aankomend voorjaar.

Fotograaf: Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-