In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: Sinterklaasfeest met prikpieten.


corona vaccinDe wijken Meerzicht en Oosterheem hebben in Zoetermeer de laagste vaccinatie-graad. Deze is circa 5 % onder het landelijk gemiddelde.
In veel steden voert men wijkgericht actie om het aantal gevaccineerden te verhogen. Zoetermeer heeft een andere aanpak. De GGD motiveert dit met dat wijkgericht werken relatief ineffectief is. Het liefst ziet de GGD veel mensen naar één locatie komen. Vanuit inentingsperspectief werkt dat het snelste om veel te prikken. Daarom zijn er in Zoetermeer priklocaties in het Stadhuis en op plaatsen waar veel mensen komen, zoals de weekmarkten.


In het buitenland probeert men mensen te verleiden met gratis koffie, gratis pizza, bonussen van de baas, een gratis lot in de loterij of gratis ticket voor een belangrijke sportwedstrijd. Maar in ons land zien we dat tot nu toe nog niet gebeuren.

Een goed idee voor Zoetermeer lijkt me om in de wijken Meerzicht en Oosterheem een leuk en grappig evenement te organiseren waar veel mensen op af komen. Bijvoorbeeld een Sinterklaasfeest voor niet gevaccineerden. Zet in die wijken een grote tent op, doe iets leuks met Sinterklaas en met liedjes, strooigoed, bisschopswijn en acrobaten-acts. En laat op het Sinterklaasfeest de pieten prikken. Ik denk zeker dat dit, ook qua vaccinatie, een groot succes wordt.


Ingezonden door: anoniem, naam bij de redactie bekend

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meepraten over ons idee van de week kan op onze Facebook Zoetermeer Actief

-advertenties-

-goede doel-