politie auto in RokkeveenBurgemeester Bezuijen laat weten dat de politie gisteravond, dinsdag 23 november, paraat stond in Rokkeveen omdat daar rellen waren aangekondigd. Bezuijen: "We zien dat de spanning in de samenleving toeneemt, onder andere door corona en het vuurwerkverbod. Wij zijn alert om problemen te voorkomen."

Maandagavond zorgde een groepje jongeren al voor problemen in Seghwaert, er werden ruiten ingegooid en één jongen werd gearresteerd. Op social media werd op 23 november opgeroepen tot rellen in Rokkeveen. De gemeente en politie hebben hierop maatregelen genomen. Burgemeester Bezuijen laat weten dat er gedurende de dag gekeken is wat er op straat los lag of gebruikt zou kunnen worden bij rellen. De politie hield zich paraat om op te treden.

Rond 20.00 uur kwamen er op twitter en social media berichten binnen van bewoners in Rokkeveen dat veel straten afgezet werden. Er zou een groepje van tientallen jongeren zich ophouden bij de Jumbo. Volgens getuigen was de politie daar snel aanwezig en zijn de jongeren weggestuurd. Op belangrijke toegangswegen naar de wijk blokkeerde de politie de weg. Mensen die de wijk in wilden, werden door de politie aangesproken. Het bleef verder rustig in de wijk.

 

Gesprek met de ouders

oproep tot rellen via appgroepenBurgemeester Bezuijen laat weten dat hij het onacceptabel vindt dat er opgeroepen wordt tot rellen. De burgemeester geeft aan dat er een onderzoek gaande is wie er achter dit bericht zit. Oproepen tot rellen is in Nederland strafbaar.

Bezuijen vindt het ronduit schokkend dat de onruststokers zo jong zijn, de opgepakte jongen in Seghwaert is 14 jaar. Tijdens een persmoment liet hij weten graag met de ouders van de relschoppers in gesprek te willen, maar de ouders 'lopen hier niet altijd warm voor', aldus de burgemeester. Hij denkt dat zij het te confronterend vinden. "Maar ik blijf het proberen en ga ervan uit dat het ook gaat lukken om de ouders te spreken." Dat deze ouders niet met de burgemeester in gesprek willen, wil volgens Bezuijen niet zeggen dat zij geen gesprekken hebben met politie, justitie of het jongerenwerk. 

 

Foto boven: Politieauto blokkeert één van de toegangswegen naar de Jumbo
Foto beneden: Scholieren troffen deze oproep aan in hun whatsapp groepen (oproep rellen in Seghwaert)

-advertenties-

-goede doel-