ZwembadPvdA Zoetermeer maakt zich grote zorgen over de bouw van het nieuwe zwembad. De Zoetermeerse zwemverenigingen dreigen straks elders zwemwater te moeten huren voor hun trainingen en wedstrijden. Ondanks een investering van 23 miljoen euro zou er dan alsnog een badwatertekort in Zoetermeer blijven.

Het nieuwe zwembad moet het badwatertekort in Zoetermeer wegnemen. Inwoners en verenigingen kunnen in 2023 van zowel het nieuwe zwembad als De Veur gebruikmaken. In het nieuwe bad komen volgens een eerder raadsvoorstel acht wedstrijdbanen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo.

De fractie van de PvdA , die zich vanaf het begin hard heeft gemaakt voor het nieuwe zwembad om zo het zwemwatertekort in de stad op te lossen, krijgt nu verontrustende signalen vanuit meerdere gebruikers. Sicco Louw, commissielid van de PvdA: “De eerdere ingediende wensen door alle verenigingen blijken niet meer als uitgangspunt te dienen. Het badwaterrooster lijkt niet in te vullen te zijn. De uren die voor de verengingen overblijven zijn onrendabel. Daarom zijn ze nu al op zoek naar badwater buiten de stad.
Gebruikers hebben inmiddels te maken met een derde projectgroep vanuit de gemeente (Vastgoed) en krijgen het idee iedere keer opnieuw hun wensen kenbaar te moeten maken. Vastlegging van de ingediende wensen heeft niet plaatsgevonden bij de projectgroep. De aangetrokken bouwer heeft aangegeven materialen te hebben besteld, waaronder een beweegbare bodem uit één deel. Hiermee verliest het bad enorm aan efficiënt gebruik. En het gevolg is dat er opnieuw zwemwatertekort dreigt in Zoetermeer."

Louw geeft aan dat ook de zwembond gevraagd is mee te praten over de inrichting van het nieuwe zwembad: “De KNZB heeft aangegeven dat de wensen van de zwemverenigingen ter harte genomen moeten worden. Bij elkaar opgeteld zijn de Watervrienden Zoetermeer (WVZ) en Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) de grootste zwemvereniging van Nederland. Bij de aanbestedingseisen lijkt een commerciële exploitatie voorop te staan. Met als gevolg dat de exploitant zelf ook zwemactiviteiten gaat organiseren, mogelijk ten koste van baduren voor onze zwemverenigingen en andere gebruikers.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-