Natuurtuin 2Komende zondag, 28 november, kunt u weer meedoen aan de maandelijkse gratis rondleiding in de Natuurtuin in het Westerpark. Ervaren natuurtuingidsen zullen u bekende en minder bekende plekjes van de Natuurtuin laten zien.  

De meeste bladeren zijn van de bomen af, maar toch zijn de bekende herfstkleuren nog volop aanwezig. Recentelijk vergeleek een bezoeker die in het noordoosten van Verenigde Staten woont het kleurenspel van het Westerpark en dus ook van de Natuurtuin met dat van de Indian Summer. Echter een flinke nachtvorst of een straffe wind kan hier plotseling een einde aan maken. Maar ook dan nog heeft de Natuurtuin nog volop te bieden.  

Natuurtuin 1Vooral in het najaar en in de winter wordt duidelijk hoe complex het waterloopsysteem van de Natuurtuin is. Eigenlijk is het een Hoogheemraadschap in miniatuuruitvoering, met in begrip van een heuse polder. En dankzij het onderhoudswerk van de vaste vrijwilligers en de deelnemers aan de Natuurwerkdag op 6 november is de structuur van de tuin nog duidelijker te zien. Ook in dit late herfstseizoen is de Natuurtuin nog volop aantrekkelijk.  

De rondleiding begint om 14.00 uur.  Verzamelen bij de picknicktafel tegenover de plek waar ’t Westpunt stond. De rondleiding is niet geschikt voor gebruikers van rolstoelen, scootmobielen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Voor hen is het gebied gedeeltelijk toegankelijk via een aparte, duidelijk aangegeven ingang bij de brug. Honden mogen niet mee, ook niet aangelijnd. De excursie die ruim een uur duurt is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. De rondleiding is ook prima geschikt voor kinderen. Coronavoorschriften worden natuurlijk gerespecteerd: er wordt gewandeld in kleine groepen waardoor het handhaven van de ‘anderhalve meter’ ook heel goed mogelijk is.  

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-