nieuwe studieVanaf september 2022 kunnen studenten zich inschrijven voor een nieuwe opleiding op de Haagse Hogeschool in het Zoetermeerse Dutch Innovation Park. De opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence gaat dan van start bij de faculteit IT & Design.

Projectmanager Mirjam Boer vertelt hoe de wens voor deze nieuwe opleiding tot stand is gekomen: “In Nederland is een digitale revolutie gaande. Met z’n allen produceren we steeds meer data. Dankzij nieuwe technologieën kunnen steeds meer mensen daar ook iets mee doen. De vraag naar goede data scientists en AI’ers is enorm toegenomen. Dat bleek ook uit het arbeidsmarktonderzoek dat we hebben laten uitvoeren. Maar ja, zijn er wel havisten en mbo-ers geïnteresseerd in zo’n opleiding? Daarvoor hebben we onderzoek laten doen onder scholieren. Ook die interessepeiling pakte goed uit voor een bachelor Applied Data Science & AI. Wat jongeren in deze opleiding aanspreekt, is onder andere dat de in de opleiding geleerde kennis direct wordt toegepast in projecten bij ‘echte’ organisaties en bedrijven”


Hoewel formeel inschrijven voor de nieuwe bachelor nog niet mogelijk is, kunnen belangstellende aankomend studenten vanaf de Open Dag al wel hun interesse in de nieuwe opleiding kenbaar maken en als belangstellende worden geregistreerd. Toelatingseis voor de nieuwe opleiding is Wiskunde A of B in het vakkenpakket of Rekenen 3F.

-advertenties-

-goede doel-