jinotegabordDe stedenband met Jinotega wordt al sinds 2018 afgebouwd door de gemeente Zoetermeer en zal eind 2024 helemaal stoppen. In de jaren tot 2018 heeft de gemeente Jinotega financieel gesteund in verschillende projecten, in totaal voor 7 ton.

De gemeente Zoetermeer heeft sinds 2007 een stedenband met Jinotega in Nicaragua. De helft van de investeringen is opgebracht door de inwoners en Zoetermeerse organisaties, de andere helft heeft de gemeente bij gelegd. In Jinotega staat vanuit het leenfonds/microkredietfonds van het LBSNN (Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland) circa 1.000.000 dollar aan kredieten uit. Dit fonds is in het verleden gevuld door onder andere inzamelingsacties in de Zoetermeerse samenleving en bedrijfsleven, HIVOS en de gemeente. Het microkredietfonds heeft in Jinotega circa 40.000 begunstigden. Boeren en kleine producenten verbeteren hiermee hun levens- en woonomstandigheden en kunnen hun kinderen naar school sturen.

Bij het einde van de stedenband met Jinotega wordt ook het fonds van LBSNN aan een Nicaraguaanse partner overgedragen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-