brandweer logo op auto 1Op twee verschillende plekken in Rokkeveen zijn auto's in brand gestoken. Woensdagochtend 16 november om 01.15 kwam er een melding van een autobrand binnen. Terwijl de politie op weg was, zagen zij in een andere straat ook een auto in brand staan.

Bewoners van Cypresgroen in Rokkeveen hoorden een harde knal en zagen vlammen uit een geparkeerde auto slaan. Nadat de hulpdiensten waren gealarmeerd, kwam een surveillance team van de politie ook een brandende auto tegen op de Rokkeveenseweg-Zuid. De agenten zijn met een brandblusser het vuur te lijf gegaan. Later heeft de brandweer het bluswerk overgenomen.

Buurtbewoners helpen met blussen

Terwijl de hulpdiensten onderweg waren, zijn buurtbewoners van het Cypresgroen begonnen met blussen van de auto die daar in brand stond. Toen de brandweer daar aan kwam, hebben zij het nablussen gedaan. De schade aan het voertuig is behoorlijk en de politie is direct een onderzoek begonnen.

In de auto zijn sporen van brandstichting aangetroffen. Bewijsmateriaal is veiliggesteld en de auto is weggehaald voor nader onderzoek. 

De brandstichters zijn in beide gevallen op dezelfde manier te werk gegaan. Zij hebben aan de achterkant een ruit ingeslagen en een brandend voorwerp naar binnen gegooid. Hierdoor is vooral aan de binnenkant van de auto's veel schade. 

De recherche heeft de zaak in onderzoek.

 

Bron: 112Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-