yvonne kerstensYvonne Kersten heeft het boek Gevoelige snaren uitgebracht. Na lang in twijfel te hebben gezeten wist Yvonne dat ze het boek wilde gaan publiceren. Om het boek onder de aandacht te brengen is Yvonne aanwezig in het Rainbow Café, Bibliotheek Zoetermeer op vrijdag 26 november om 19:00 uur.

Zoetermeerse schrijfster Yvonne Kersten heeft een nieuw boek geschreven genaamd: Gevoelige snaren. Ze startte eerst haar carrière in het onderwijs, maar richtte later een eigen remedial teaching praktijk op. Door corona moest ze haar praktijk sluiten en kon meer tijd besteden aan het schrijven wat een compleet boek opleverde. Yvonne: "Op een gegeven moment had ik in die lockdown zoiets van ‘m’n praktijk is even dicht, wat ga ik doen?’ Toen heb ik die verhalen weer gepakt en ben ik ze helemaal gaan uit werken. Ik heb ze opgestuurd naar uitgevers. Hierdoor kwam ik weer in de flow met schrijven en dat ga ik ook lekker de komende tijd doen.” 

 

gevoelige snaren2In de boeken: Ontsnapt en Gevoelige snaren is veel te lezen over Zweden, wat is daarvan de achterliggende reden? 

“In de tijd dat ik het boek had geschreven hadden mijn man en ik een huis in Zweden. Dat huis was voor drie, vier jaar van ons. Daar deed ik heel veel inspiratie op. Ik vond Zweden een hele mooie plek om als achtergrond voor een verhaal te gebruiken. We hebben zelf ook een kanotocht gemaakt, in die omgeving. Zo’n ervaring kan je mooi gebruiken voor het schrijven. Dat is in beide boeken terug te zien.” 

 

Kunnen we wat terugzien in het boek over jouw leven? 

“Néé, eigenlijk niet. Natuurlijk ben ik ook schrijfster. Eén van de twee hoofdpersonen is ook schrijfster, maar je ziet niet iets van mij in het boek. Wel ervaringen die ik in het leven heb meegemaakt langs de zijlijn, die kan je er wel in tegenkomen. En de beschrijvingen van de omgevingen die heb ik dan zelf gezien.” 

 

Moet de lezer op bepaalde details letten in boek Gevoelige snaren? 

“Dat weet ik eigenlijk niet, het is een verhaal dat gaat over twee vrouwen die een ontluikende liefde hebben. Die personen zijn langzamerhand ontstaan. Ik had niet van tevoren bedacht dat ik dit verhaal ging schrijven. Het is vaak bij mij zo dat door te dagdromen er karakters ontstaan en die vertellen mij steeds meer en zo ontstaat een verhaal. Als het verhaal ver genoeg uitgewerkt is dan ga ik gewoon schrijven. Soms is het gewoon een verrassing hoe het verhaal afloopt. Ik denk gewoon dat je lekker het boek moet lezen.” 

 

Hoe ben je eigenlijk bij de Droomvallei Uitgeverij terecht gekomen?

"Als auteur ga je op zoek naar een uitgever die het soort boek wil uitgeven dat je hebt geschreven. Ik heb op internet uitgevers opgezocht en daar mijn manuscript(en) heen gestuurd. Bij Uitgeverij Droomvallei waren ze enthousiast. Dus die uitgeverij is het geworden."

 

Kan je nog kort toelichten waarom je dit boek schreef? 

“Iedereen denkt dat ik dit boek ben gaan schrijven vanwege dat mijn dochter uit de kast is gekomen. Dat is niet waar. Voordat zij dat wist, had ik dit boek al lang geschreven. Zoals ik al zei: ‘personen ontstaan in mijn gedachten.’ Die werk ik dan uit en dan rolt er vanzelf een verhaal uit. Het komt gewoon in je hoofd op.” 

 “Ik heb het de eerste instantie geschreven omdat ik het schrijven ontzettend leuk vind. Ik wilde het verhaal goed op papier zetten. Verder vind ik het mooi dat er nu veel belangstelling is voor liefde tussen vrouwen, maar er te weinig boeken over zijn. Zoveel boeken zijn er namelijk niet over liefde tussen twee vrouwen.” 

 

Waarom wilt u het boek presenteren in het Rainbow café? 

“Ik ben op zoek naar mijn lezers, ik ben mijn doelgroep aan het opzoeken. Dat doe ik door bijvoorbeeld in het Rainbow café mijn boek te presenteren. Die had ik aangeschreven of ze het leuk vinden dat ik mijn boek daar kom presenteren. Ik ga daar een stuk voorlezen, ik ga vertellen hoe het ontstaan is en ze mogen me vragen stellen en er is de mogelijkheid om mijn boek te kopen of te bestellen.” 

 

Het viel me op dat u meerdere boeken heeft geschreven, maar nog niet gepubliceerd, hoe komt dat zo? 

“Dat is de onzekerheid. ‘Is het boek wel goed genoeg?’ Ik weet inmiddels doordat een aantal personen de boeken hebben gelezen (mensen die er verstand van hebben) dat ik ze zeker kan gaan aanbieden bij een uitgever. In de komende jaren hoop ik dat er regelmatig een boek uitkomt. Ik weet nu helemaal zeker dat dat goed moeten komen.”  

  

Gevoelige snaren

Het verhaal:

De jonge violiste Linnéa (Linn) Gustafsson verhuist vanuit Stockholm naar een klein dorpje op het platteland. Ze wil weg uit het appartementje waar ze met haar vriend heeft gewoond en ontkomen aan de roddels die over haar de ronde doen. Bij haar nieuwe buurman ontmoet ze zijn zusje Tindra. Linn wordt overvallen door de emoties die Tindra in haar los maakt. 

Tindra is schrijfster van kinderboeken. Als ze bij haar broer is om haar schoonzus te helpen, die net is bevallen, ontmoet ze Linn. Ze voelt zich direct tot deze vrouw aangetrokken. 

De vriendschap tussen Linn en Tindra wordt steeds hechter. Ze nemen deel aan een vijfdaagse survivaltocht door de Zweedse oerbossen. Tijdens deze dagen toont Tindra haar ware gevoelens voor Linn. Kan Linn deze gevoelens beantwoorden? Durft Tindra weer een relatie aan te gaan na alle mislukkingen in het verleden? 

 

Om het boek onder de aandacht te brengen is Yvonne aanwezig in het Rainbow Café, Bibliotheek Zoetermeer op vrijdag 26 november om 19:00 uur.

Interview: Renaldo Korst

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-