Het ongeval op de A12, waarbij een vrouw is overleden, heeft veel voeten in aarde gehad en is nog niet over. Voor eigenwijze bestuurders die toch de A12 op reden, had dit nog een staartje.

ongeval veel hulpdiensten op A12

Na een eerste, kleiner ongeval, op de A12 volgde de noodlottige aanrijding van de vrouw die in paniek de weg overstak. De vrouw overleed ter plaatse en rond dit ongeval werden witte doeken opgehangen. Tussen de rijbanen werden zwarte schermen neergezet. 

Ongeval enorme opstopping A12

Een verkeersinfarct ontstond al snel door het afsluiten van de gehele A12. Aan de ene kant door het verkeer dat zo snel mogelijk de snelweg af werd geleid. In de stad ontstonden er lange files omdat het verkeer de snelweg niet op kon. Een groot gedeelte van de Meerzichtlaan stond op een gegeven moment vast. 

Het onderzoek van de politie en het vrij maken van de A12 gaat volgens Rijkswaterstaat nog duren tot 19.30 uur. Rond 16.00 uur werd de laatste auto door een bergingsbedrijf afgevoerd. 

Ongeval lijkwagen op A12

Toch de snelweg op en dan een stopteken van de politie

De toerit naar de A12 vanaf Zoetermeer Centrum werd versperd door een veegwagen, zodat niemand de snelweg op kon. Maar waarschijnlijk aan de kant van Nootdorp hadden bestuurders een kans gezien om toch de A12 op te gaan. Sommige bestuurders vonden het wel lekker rijden op een lege weg. Nog voor de afrit Zoetermeer werden zij echter aan de kant gezet door de politie. Eerst waren het drie auto's met een buitenlands kenteken en daarna verschillende voertuigen met Nederlands kenteken. Zij mochten de politie uitleggen waarom ze toch de snelweg op waren gereden, ondanks de wegafzetting en alle rode matrix kruizen boven de weg. Daarna werd door de politie een bon uitgeschreven. Voor het rijden op een rijstrook met een rood kruis (negeren matrixborden) staat een boete van 240 euro. 

 Ongeval A12 1  Ongeval A12 3  Ongeval A12 16
Auto sluit toerit af Bergers slepen wagens af Af- en aanrijden van politie

Foto's boven: Ben Boukes
Foto's onder: Mark Neijssel

-advertenties-

-goede doel-