brief fienFien, 7 jaar, heeft een actie opgezet voor haar broertje Daan, die Cystic Fibrosis, taaislijmziekte, heeft. Daan is ongeneeslijk ziek en Fien wil alles doen om hem te helpen en onderzoek naar de ziekte mogelijk te maken. Ze verkoopt speculaaspoppen voor Sinterklaas en alle winst gaat naar onderzoek.


Fien, leerlinge in groep 4, doet dit samen met haar twee nichtjes en heeft een brief geschreven met alle uitleg. Bij een bakker worden de speculaaspoppen tegen inkoopprijs ingekocht en de winst gaat volledig naar verder onderzoek. Een speculaaspop is 35 cm, wordt verpakt in een leuke doos en kost 3 euro. Bestellen kan door een mailtje te sturen voor 15 november (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of door een berichtje te sturen naar 06-46233214 (graag vermelden hoeveel poppen je graag zou willen).

 

Skate4Air

daanOok de ouders van Daan, Laura en Jos, zijn druk bezig met het inzamelen van geld, om onderzoek en hopelijk een goede behandeling tegen Cystic Fibrosis mogelijk te maken. Laura: “Op dit moment is taaislijmziekte een ongeneeslijke ziekte waarvan de levensverwachting voor hem, en anderen met CF, schrikbarend laag is. Onderzoek heeft al flinke stappen gemaakt, maar wij gaan voor genezing!”
Samen met man Jos, schoonbroer en zwager doet Laura op 25 januari 2022 mee met Skate4Air. Skate4AIR organiseert al 10 jaar uitdagende schaatstochten, waarin deelnemers hun grenzen verleggen. Zij schaatsen dan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, 200 km lang. Het team is op dit moment al hard aan het trainen voor de lange tocht en is te volgen via Instagram @letsgetitdaan.

-advertenties-

-goede doel-