Alex Boogers op ONC Parkdreef‘Je hebt zelf de regie in handen’. Dat was op dinsdag 9 november het thema van de boeiende les Nederlands van schrijver Alex Boogers voor de leerlingen van 4 havo en 4 vwo van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef. 

Alex Boogers was te gast om te vertellen over zijn leven en zijn boek ‘Alleen met de goden’. Een inspirerend verhaal over hoe Boogers zijn droom om schrijver te worden heeft waargemaakt.  “Als je iets graag wilt, mag je ervoor gaan". Terwijl de aula vol liep met leerlingen, klonk het nummer van Otis Redding: ‘A change is gonna come’. De muziek die in het boek 'Alleen met de goden' speelt wanneer de hoofdpersoon, Aaron Bachman, de boksring betreedt.  

Bevlogen vertelde Boogers over zijn leven, dat grote gelijkenis vertoont met dat van Aaron. Over zijn jeugd in een kansarm gezin, zijn moeilijke schooltijd toen hij gepest werd en over zijn motorongeluk dat ervoor zorgde dat hij geen kickbokser kon worden en uiteindelijk voor het schrijversvak heeft gekozen. Geen gemakkelijke weg: hij moest zijn eerste droom opgeven en terug naar school. Maar het is hem wel gelukt. “Laat je niet tegenhouden door wat mensen van je zeggen of van je vinden. Jij hebt altijd zelf de regie in handen". 

Ter voorbereiding op het bezoek van Boogers hadden de leerlingen het boek gelezen, opdrachten over de roman gemaakt en vragen bedacht. Dit zorgde voor een interessant zaalgesprek tussen schrijver en leerlingen. Boogers nam ruim de tijd om alle vragen te beantwoorden en ook een signeer- en fotosessie ontbrak niet. Hij sloot af met een pleidooi tot lezen. “Lezen verrijkt je leven. En het hoeft niet per se de literatuur te zijn die je van school moet lezen, het kan van alles zijn. Stel je open voor de wereld om je heen, lees erover, wees nieuwsgierig". 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-