20211104 27507Ook dit jaar zal Sinterklaas weer in Zoetermeer komen, maar een weekje later en een beetje anders dan normaal. Vanwege de maatregelen rond corona vindt er dit jaar geen traditionele intocht plaats, maar organiseert de gemeente zaterdag 20 november een alternatief: een rijtocht door het Stadshart en de Dorpsstraat.

De rijtocht is online te volgen via de social media kanalen van ‘Zoetermeer is de plek’ te volgen. Ook Zoetermeer Actief zal de Sint volgen op zijn tocht door Zoetermeer en dit live uitzenden op ons Facebookkanaal, www.facebook.com/ZoetermeerActief.
Burgemeester Michel Bezuijen: “Ik kijk ernaar uit om de Sint te verwelkomen in Zoetermeer en hem al het moois te laten zien dat onze stad te bieden heeft. Samen maken we er een mooi feest van voor jong en oud!”.

 

Rijtocht

Op zaterdag 20 november tussen 11.00 uur en 14.00 uur maakt de burgemeester samen met de goedheiligman en zijn Amigo’s - de bewakers van het slot van de Sint in Spanje - een rijtocht door het Stadshart en de Dorpstraat. De Sint laat zijn Pieten thuis bij de rondrit, om te grote groepen te vermijden. Maar Amigo’s Don en Juan zullen de Sint begeleiden en zorgen voor een feestelijke stemming.

 

De rijtocht door Zoetermeer en het gesprek tussen de Sint en de burgemeester zijn op zaterdag 20 november vanaf 11 uur live te volgen via de social media kanalen van ‘Zoetermeer is de plek’ op YouTube en Facebook.

 

Naar logeeradres

Burgemeester Bezuijen brengt Sinterklaas en de Amigo’s naar het logeeradres van de Sint in de Dorpsstraat. Tijdens de rondrit zal de koets niet stoppen, Sinterklaas kan kinderen ook niet persoonlijk spreken of handen schudden. Maar zwaaien naar de koets kan natuurlijk wel.

 

Sinterklaashuis

Sinterklaas is vanaf woensdag 17 november in het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat 171 te zien, met een Meet en Greet. Waarschijnlijk zal de Sint daar vaker te zien zijn, maar omdat hij zo druk is met alle pakjes, is het nog niet duidelijk wanneer. Kinderen kunnen natuurlijk altijd wel even stiekem naar binnen kijken of hij thuis is als je in de Dorpsstraat bent.
Natuurlijk kan jij je tekening brengen naar het sinterklaashuis en in de brievenbus stoppen voor Sinterklaas. Sinterklaas heeft een mooi cadeau voor de mooiste tekening.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-