bouwsteigerDe gemeente Zoetermeer wil inwoners meer gaan betrekken bij bouwprojecten in de stad. Een motie van D66 riep het college op om bij het project Edisonpark bewoners meer te laten participeren bij het uitwerken van de plannen.

De motie werd in april 2021 aangenomen en het college is hiermee aan de slag gegaan. Wethouder Rosier laat in een memo weten dat inwoners zullen worden betrokken bij de verdere planuitwerking via DoeMee op het niveau consulteren bij volgende mijlpalen in de planvorming, zoals het Voorlopig Ontwerp Stedenbouwkundig Plan. Het niveau van de participatie varieert van informeren tot consulteren. Bij informeren worden er bijvoorbeeld bijeenkomsten georganiseerd om de inwoners van informatie te voorzien. Het niveau consulteren gaat een stapje verder, hierbij kunnen inwoners ook meedenken en idee├źn aangeven.

 

De participatie over het project Edisonpark gaat 8 december van start met een inloopavond om bewoners en geïnteresseerden te informeren. De inloopavond zal worden gevolgd door online participatie via DoeMee op het niveau consulteren, gedurende twee weken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-