Schermafbeelding 2021 11 03 om 13.00.36Zoetermeerder Anthony van der Land maakt kans de titel Streamer van het jaar te winnen, bij de Dutch Streamawards 2021. Hij werd in de top drie gekozen in de categorie: grootste talent tot 1000 volgers. Het is nu aan de jury en het stemmende publiek die samen besluiten of hij ook daadwerkelijk wint.

Anthony gaf zichzelf op voor award toen bleek dat hij aan de criteria van de jury voldeed. Van de ruim 130 inzendingen binnen zijn categorie werd hij door de jury in de top drie gekozen. Of hij daadwerkelijk gaat winnen ligt aan twee factoren, de jury en de stemmen van het publiek die voor 50 procent meetellen.


Top drie

De awards worden begin december tijdens een event bekend gemaakt. Door in de top drie te eindigen won hij al een prijzenpakket van producten voor het streamen zoals, een microfoon, headsets, toetsenbord t.w.v 500 euro. De winnaar van de Award wint daarnaast een sponsorcontract van Logitech van één jaar, een ontwerper die gaat helpen met neerzetten van een logo, visuals en filmpjes. En een exclusieve workshop van de grootste streamer van Nederland, Daniel Lippens.

Schermafbeelding 2021 11 03 om 12.58.54“De reacties blijven binnenstromen, mijn agenda loopt vol met afspraken en er komen veel nieuwe volgers bij sinds bekend is dat ik bij de top drie zit. Ik mag binnenkort plaatsnemen bij de talkshow van Daniel Lippens op zijn stream kanaal. Het is overweldigend!”, vertelt Anthony enthousiast. Ook binnen Zoetermeer wordt hij herkend door volgers. Vooral als hij bij Spel en Meer in het Stadshart of Dorpsstraat is. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in de spellen wereld is hij daar regelmatig te vinden.

Jeugdsentiment


Anthony streamt sinds tien maanden op het streamingplatform Twitch. Drie keer per week bespreekt hij games, speelt games alleen of samen met zijn volgers en unboxed hij merchandise van Nintendo. Tijdens de stream is er veel interactie tussen Anthony en de volgers die via de chat mee kunnen praten en hun mening kunnen geven. Binnen die 10 maanden heeft hij een community opgebouwd van ruim 300 volgers in de leeftijd van 12 tot 60 jaar. Sinds de nominatie is het aantal volgers gestegen naar ruim 1000 volgers.
Hij heeft bewust gekozen om zich te richten op Nintendo om meerdere redenen. De voornaamste is jeugdsentiment, Nintendo  speelt hij al vanaf zijn jeugd, alleen of samen met vrienden. De andere reden is dat de spellen niet echt competitie gericht zijn, waardoor de onderlinge sfeer tussen de volgers erg goed is. Anthony: “Bij mijn streams is iedereen welkom en letten we gezamenlijk op de sfeer.”

Geen werken noemen


Schermafbeelding 2021 11 03 om 13.01.29Anthony, die werkt binnen het middelbare onderwijs in Zoetermeer en een eigen productiebedrijf heeft, begon met streamen toen wegens corona de opdrachten voor zijn bedrijf terugliepen. Hij presenteerde daarvoor events in de jaarbeurs voor  o.a. Gamemania en Nintendo. Hij hoopt door het winnen van de award zich vol te kunnen gaan inzetten voor zijn stream kanaal. Anthony: “De winnaar van vorig jaar is mega de lucht in geschoten. Het zou voor mij een droom zijn die uitkomt. Als je van je grootste hobby je werk kan maken dan mag je het haast geen werken meer noemen.”

Anthony streamt elke dinsdag, donderdag en zondag van 19:30 tot 22:00 op: Www.Twitch.tv/Antquipment
Stemmen kan via: https://dutchstreamawards.nl/stem-hier/

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-