Persfoto 01 Fotograaf Maarten J EykmanHet welbekende huiskamerfestival is voor de nieuwe editie die gaat plaatsvinden op 13 februari 2022 op zoek naar lokale acts en mensen die hun huiskamer open willen stellen. 

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste Zoetermeerders stellen hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende huiskamer wordt één act gekoppeld die op zondagmiddag 13 februari drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen. Dit jaar is de organisatie ook op zoek naar een heel nieuw soort act: het Hobby Hoorcollege. Mensen die graag vertellen over hun passie krijgen een podium.

Vanaf 1 november tot 1 januari kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Alle wijken doen mee, dus van Oosterheem tot Rokkeveen, en van Meerzicht tot het Dorp. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Zoetermeer en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer.


Aanmelden als act: bij Gluren bij de Buren word je gekoppeld aan een geschikte huiskamer, en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Een laagdrempelig podium waar je lekker kunt uitproberen.

Aanmelden als host: meedoen als host betekent dat je voor één dag de directeur mag zijn van je eigen kleine podium. Er wordt drie keer een klein feestje bij jou thuis georganiseerd dat jij mag hosten.

Aanmelden is mogelijk tot 1 januari via www.glurenbijdeburen.nl

Algemene informatie:
Datum: zondag 13 februari 2022
Tijden: 13:00 - 18:00 uur
Entree: Pay what you can

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

-advertenties-

-goede doel-