OuderschapsondersteuningHet project Preventieve ouderschapsondersteuning laat ouders van de Internationale Schakelklassen van het Oranje Nassau College kennis maken met het onderwijssysteem en opvoeden in Nederland. De ouders willen hun kinderen zo goed mogelijk helpen, maar weten vaak niet hoe.


Zeventien ouders, afkomstig uit verschillende landen, kwamen op de eerste bijeenkomst op 27 oktober en werden, waar mogelijk in eigen taal, bijgepraat over het onderwijssysteem in Nederland in het algemeen en in het bijzonder over de rol van de ouder als partner van zowel school als kind om de schoolresultaten te verbeteren. Daarnaast is er veel aandacht voor de rol als opvoeder en de verschillen hierin tussen het land van herkomst en Nederland.
Aan het einde van de bijeenkomst zei een van de ouders: “Ik snap nu beter welke richtingen mijn kind kan kiezen op school in Nederland…”

 

Het project is een samenwerking van het Oranje Nassau College, Digi-Taalhuis Zoetermeer, VluchtelingenWerk, Bibliotheek Zoetermeer en stichting Piëzo. Er worden zes bijeenkomsten per groep georganiseerd en begin 2022 zal de tweede groep van start gaan. Nieuwe aanmeldingen zijn nog welkom, ook van ouders van andere middelbare scholen. Hierover kan contact opgenomen worden met Margreet Bakker, VluchtelingenWerk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-