Uitreiking Koninklijke Onderscheiding 001Uitreiking Koninklijke Onderscheiding 003Burgemeester Michel Bezuijen reikte zaterdag 30 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan Anja Broer-Uijthoven. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar langdurige inzet voor de Dierenbescherming, het Dierentehuis in Zoetermeer en de Pelgrimshoeve.

Anja Broer-Uijthoven heeft een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilligster. Deze begon in 1972 toen zij zich aansloot bij de Dierenbescherming. Zeker de opvang van katten en de zorg van zwerfkatten lagen haar aan het hart. Toen er in de jaren tachtig plannen waren voor de komst van een dierentehuis in Zoetermeer, wilde zij daar graag aan meewerken. Mevrouw Broer-Uijthoven overlegde met betrokken partijen en zij maakte zich sterk om het benodigde geld én de complete inventaris te regelen. Niemand keek er dan ook van op dat Anja beheerder werd van het dierentehuis. Het werd haar levenswerk. In februari van dit jaar stopte zij als beheerder van het dierentehuis vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Daarnaast heeft Anja zich tot 2016 maar liefst 30 jaar vrijwillig ingezet als baliemedewerker en lid van de telploeg bij de Pelgrimshoeve.

Foto's: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-