250462526 10226343411068461 7350200965289798994 nDe Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofie (8) en Sepp (5) kiezen regelmatig een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.

Het gonsde van de griezels en spoken in Zoetermeer. De stad heet met recht de Halloween Stad van Nederland. Overal werden evenementen georganiseerd in het teken van Halloween. Bijna elke straat was versierd, alle winkelcentra verzorgden een Halloween-feest en natuurlijk waren er de speciale Trick or Treats. Alhoewel we graag overal wel heen wilden gaan hebben we de voor ons leukste uitgezocht en bezocht.

Bibliotheek Zoetermeer
Knappe Koppen 'Frankensteins Huisdier'
Woensdag, 27 oktober 2021


We trapten de activiteiten af met een bezoek aan Knappe Koppen. Een vast item van de Bibliotheek, een workshop voor kinderen op deKnappe Koppen.voorlezen 2 woensdagmiddag met een wisselend thema. Voor ons was het de eerste keer dat wij een knappe koppen workshop bezochten. Het thema van die middag was uiteraard Halloween.

De prijs van een knappe koppen workshop verschilt en dat leverde wat problemen op bij de kaartjes kopen online. Deze week waren de kaartjes 2,- per kind, voor ons dus 4,- totaal, maar het minimaal te besteden bedrag online is 5,- Een berichtje was genoeg om het probleem op te lossen, bij aankomst lagen de kaartjes voor ons klaar.

We werden in de knutselruimte ontvangen door twee heksen. Een van de heksen had een stapel boeken mee en de kinderen mochten kiezen uit welk boek zij ging voorlezen. Het werd de 'Gruwelijke Rijmen' van Roald Dahl. De heks liet alle kinderen de rijmwoorden aanvullen, soms met een verrassend resultaat. Na het lezen was het tijd voor het knutselen bij de Knutsel-heks aan de grote tafel. Na een wat te lange uitleg mochten de ongeduldige kids aan de slag om zelf een robot te maken.

Het was echt een activiteit die stap voor stap gedaan moest worden vanwege de uitleg en de moeilijkheidsgraad, af en toe was dit te merken aan de frustratie als het niet lukte om een bepaalde stap goed te doen zodat je verder kon. Gelukkig had de knutsel-heks heel erg veel geduld en hielp ze waar kon of deed het voor. We waren langer bezig dan dat de workshop zou duren maar niemand maakte daar een probleem van. Het resultaat was belangrijker. Aan het eind mochten de robots nog een wedstrijdje houden, maar omdat ze alleen maar rondjes draaide waren alle kinderen een winnaar.

Ondanks het probleem met het aanschaffen van de tickets was het een leuke workshop en gaan we zeker nogmaals naar Knappe Koppen. De prijs verschilt per week, deze keer was een ticket € 2,- maar de week er voor € 4,50. Tip, je kunt in de bieb alleen pinnen.

Anna-Sofia en Sepp : “We vonden het echt heel gaaf, ook om met de schroevendraaier te mogen werken, thuis mag dat niet”

Knappe Koppen.beestje 11 Knappe Koppen 12 Knappe Koppen 13

 

 

Dorpsstraat
'Trick or Treat'
29 oktober 2021


Samen met een vriendin en haar dochter bezochten wij het Trick or Treat-event in de Dorpsstraat waar, geen tickets voor nodig zijn. De  FOK3626kinderen stonden al te popelen om dit succesvolle jaarlijks terugkerend evenement te bezoeken. Heel Zoetermeer deelde die gedachte, want de straat was gevuld met bezoekers.

De deelnemende winkeliers uit de straat hadden enorm uitgepakt, veel waren zelf verkleed en hadden de winkel versierd. De sfeer van eng en griezelig was door de hele straat merkbaar. De tijd van twee uur was aan de korte kant, er was zoveel te zien en te beleven en de rijen bij de winkels vaak lang. Als je dan ook nog foto’s wilt maken, kom je tijd tekort. De heksen en zombies zorgden bij mij regelmatig voor een schrik moment, de kinderen vonden het prachtig.

 FOK3611Het snoep vloeide rijkelijk dus de kinderen vonden de rijen helemaal niet erg. Op zich ging het best snel en konden we doorlopen naar de volgende winkel. De kinderen gingen naar huis met een tas vol snoep. Bij sommige winkels werd er onverpakt snoep uitgedeeld, Een advies aan de winkeliers uit hygiënisch oogpunt, neem verpakt snoep. Extra pluspunt: elk kind krijgt hetzelfde.
Het grootste succes was bij de Party Point winkel, compleet met muziek en knalerwten. Deze waren natuurlijk niet om van te snoepen. Miama Beach & Bodywear en de naaste buren het Dorpseind hadden groots uitgepakt met veel verschillende griezelige figuren, er stond zelfs een heuse heksenketel bij de overbuurman.


Anna-Sofia en Sepp: “We hebben lekker veel snoepjes gekregen!”

 

Halloween Trick-or-Treat
Buytenpark
30-10-2021

Schermafbeelding 2021 11 01 om 08.53.05Zaterdag bezochten wij in de regen de Trick or Treat van het Buytenpark Theater, zij organiseerden dit jaar voor het eerst kinderactiviteiten. Vroeger kon je namelijk alleen als volwassenen een evenement bezoeken. Na een succesvolle zomereditie vol elfjes en draken had ik voor deze activiteit tickets besteld en een tijdsblok gereserveerd via de website.

Een kaartje voor dit evenement bedroeg € 5,-, dit was per persoon zowel voor de volwassen als voor de kids, maar alleen  de kids kregen snoep. Koning Victor ontving ons bij het begin van de speurtocht. Hij vertelde een verhaal en de bedoeling van de speurtocht. De kinderen kregen een grote kaart waar alle figuren opstonden die gevonden konden worden. Achterop de kaart stond per figuur uitgelegd wie zij waren. Alle figuren van deze speurtocht vertelden een verhaal met een vraag om hulp. Als je goed geholpen had, kreeg je een snoepje. Dit was voor mij als ouder, een belangrijk pluspunt van de Trick or Treat.

De kinderen hebben geholpen een spin uit een web te halen, een slaapliedje gezongen en met stokjes gedrumd. Interactief was de speurtocht goed in elkaar gezet door de organisatie en leefden de figuren zich goed in, zeker als de kinderen het soms wat spannend vonden. Het was vanwege de regen al redelijk donker en dat maakt het dan net wat spannender. We vonden  het een leuke wandeling en hopen we dat het Buytenpark Theater veel meer van dit soort evenementen gaat organiseren voor kinderen.

Anna-Sofia & Sepp: “Het was hartstikke leuk! Gaan we nu nog meer trick-or treaten? Alsjeblieft?”

De kinderen konden geen genoeg krijgen van Halloween en zijn ook nog naar de activiteiten in Winkelcentrum Buytenwegh geweest. Benieuwd hoe ze dat vonden? Kijk hier voor het verslag: Dorien-en-koters-doen-mee-aan-de-griezel-loop.html

 

Dorien Luijten (40 jaar) is getrouwd met Erwin en samen hebben ze 2 kinderen, Anna-Sofia (8 jaar) en Sepp (5 jaar). Dorien is fotografe bij Foto-Konijnenburg en is eigenaresse van Knopie-dopie en Puur & Lief Fotografie.
Als vrijwilligster bij Buurttuin Zoete Aarde organiseert ze veel activiteiten voor kinderen. 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-