conferentieZo’n 80 scholieren van middelbaar én basisonderwijs nemen vrijdag 29 oktober deel aan de eerste conferentie duurzaamheid die door Greenteam Zoetermeer is georganiseerd en plaatsvindt in het Alfrink College.


Tijdens de conferentie zijn er diverse workshops, maken scholieren zelf een duurzame lunch en hapjes en zorgen aan het einde van de conferentie voor muziek. Isabelle Dussine, voorzitter van Greenteam Zoetermeer, opent de conferentie. Christine Teunissen, Tweede Kamerlid van Partij voor de Dieren, houdt de openingstoespraak en Jakobien Groeneveld, wethouder in Zoetermeer, sluit de conferentie.


Workshops

Elisah Pals van Zero Waste verzorgt een workshop over afval vrij leven en Nikki Hess van Lang Leve Plastic laat zien hoe je van afval een duurzaam product kunt maken. Met lokale politici van D66, Groen Links, LHN, PvdA en VVD wordt gedebatteerd aan de hand van stellingen. Emma van der Zalm laat deelnemers hun eigen ecologische voetafdruk bepalen en Lisanne van Oosterhoud geeft een cursus botanisch tekenen. Anja Hermanus-Schröder van Cooking for Life helpt de scholieren in de keuken en de Afvalbutlers zorgen voor de culturele omlijsting van het evenement. Hogeschool In Holland is aanwezig om scholieren te informeren over de opleiding Food Commerce en Technology.


Greenteam Zoetermeer

Greenteam Zoetermeer is een platform van middelbare scholieren in Zoetermeer dat op 27 maart dit jaar werd opgericht. De vier middelbare scholen, Alfrink College, Erasmus College, Picasso Lyceum en Oranje Nassau College, ondersteunden de wens van de scholieren om zelf actief bezig te zijn met duurzaamheid. Zij bevinden zich in goed gezelschap, blijkt uit onderzoek van de Verenigde Naties dat deze week is verschenen: Jongeren onder de 18 jaar zien klimaatverandering als een groter gevaar dan volwassenen dat doen.
Deze eerste conferentie is voor het platform een begin om het komend jaar nieuwe activiteiten te organiseren. Ze worden daarbij ondersteund door leraren van de scholen, stichting DuurSamen, de Talentenacademie van Piëzo, Green Impact Network en Forum Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-