Allerzielen NicolaaskerkhofDe coronapandemie drukt ons allemaal op de feiten: het menselijk leven is kwetsbaar. Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te geven aan anderen. In de eerste plaats aan de mensen die ons dierbaar zijn, in familie- en vriendenkring. 

Maar het is ook belangrijk aandacht te geven aan hen die door welke oorzaak ook niet meer in ons midden zijn. In de katholieke kerk is 2 november Allerzielen, de dag om aandacht te geven aan de gestorvenen. Recent of langer geleden, dat maakt niet uit. Een moment om de gedachten terug te laten gaan naar de mooie en verdrietige momenten die we met deze overleden mensen hebben meegemaakt. 

Op dinsdag 2 november biedt het kerkhof u de gelegenheid om te gedenken. Ook als uw dierbare niet op het kerkhof is begraven bent u welkom om uw persoonlijke gebaar te maken, om uw dierbare te gedenken. Het kerkhof achter de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat is open van 9.00 – 20.30 uur. 

In de Nicolaaskerk is er op Allerzielen om 19.30 uur een eucharistieviering, waarna pastoor van der Helm de graven op het kerkhof zal zegenen. U kunt de viering ook thuis volgen via de kerkomroep. 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-