jacobsvlinderDe Jacobsvlinder basisschoolBasischool De Jacobsvlinder in Palenstein is een van de drie scholen in Zuid-Holland die door de Stichting Nationale Onderwijsweek genomineerd is voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze prijs is bedoeld om bijzondere projecten in het onderwijs op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten. 

Nationale Onderwijsprijs 2021Het ingezonden veelzijdige project van De Jacobsvlinder omvat het werken aan een portfolio om de leerlingen van groep 4 t/m 8 actiever te laten leren en meer te betrekken bij de Engelse les. Het portfolio bestaat onder andere uit een overzicht van de persoonlijke leerdoelen, mindmaps van interactieve lessen en liederen, uitgewerkte projecten, een zelfontwikkelde escape room, een zelfontworpen McDonald’s menu en zelfgeschreven gedichten. In het portfolio vindt men ook de uitslag van beoordelingen, toetsen en interactieve werkvormen die gevormd zijn op basis van de leerstijl van de leerling.

Op woensdag 10 november 2021 maakt de jury bekend of basisschool De Jacobsvlinder de Provinciale Onderwijsprijs wint en door mag gaan voor de Landelijke Onderwijsprijs. 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-