LunchpauzeconcertWoensdag 3 november zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden gegeven door Valeria Boermistrova (mezzosopraan) en Henk Linker (klavecimbel en orgel). Op het programma dat zij gaan uitvoeren staan werken van Caccini, Morley, Honegger en Mathias. 

Henk Linker studeerde orgel (DM en UM) en kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is organist/dirigent van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en dirigent van verschillende koren, geeft privéles orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. In 2012 werkte hij als organist/choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk te Lexington, KY, Verenigde Staten. Met diverse soloprogramma’s concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten.  

Valeria Boermistrova, geboren in Moskou, studeerde koordirectie (Moskou) en zang bij Richard Levitt (Schola Cantorum te Bazel). Als soliste heeft ze een brede soloconcertpraktijk en treedt ze op met koren en ensembles (onder andere 'Cantores Martini’ van de Dom in Utrecht en Studium Chorale in Maastricht). Haar repertoire omvat werken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Naast haar concertpraktijk werkt Valeria als (interim)dirigente en als zangcoach. Sinds 1994 vormt zij een vast duo met Henk linker (orgel). Hun laatste CD 'Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria', werd met een 10 gewaardeerd in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift 'Luister'. 

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en de Gemeente Zoetermeer, de concerten en programma's kunt u ook vinden op de website van de Stichting: www.herbergoudekerk.nl  

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur. 

Foto: Valeria Boermistrova en Henk Linker

-advertenties-

-goede doel-