dp DorpsstraatHet tijdelijke verbod om te fietsen in de Dorpsstraat, dat als coronamaatregel werd ingevoerd, blijft. Het is verboden om te fietsen in de Dorpsstraat van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Vroeg in de ochtend en na 17 uur zijn fietsers wel welkom.

In september 2020 werd een tijdelijk verkeersbesluit genomen om fietsers te weren uit de Dorpsstraat. Vanwege de 1,5 meter afstandsregel was er meer plaats nodig voor voetgangers, ook omdat uitstallingen en reclameborden van de winkels weer werden toegestaan.

Met het vervallen van de coronamaatregelen op 25 september 2021 verdween ook de noodzaak van het tijdelijke verkeersbesluit. Uit recente enquêtes onder eigenaren, ondernemers en bezoekers blijkt echter dat het merendeel van de gebruikers van de Dorpsstraat het belangrijk vindt om de straat fietsvrij te houden.

Het gaat hierbij om het gedeelte van de Dorpsstraat tussen Pilatusdam en de kruising Dorpsstraat – Leidsewallen – Delftsewallen en ook het stuk Eerste Stationsstraat dat ligt tussen de Pilatusdam en de Dorpsstraat. Hier mag van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur niet meer gefietst worden, buiten deze tijden en op zondag mag er in beide richtingen wél door de straat gefietst worden.

Het Verkeersbesluit is na publicatie in het gemeenteblad, op 21 oktober, direct van kracht. Belanghebbenden kunnen nog bezwaar aantekenen tegen dit besluit.

Foto Dorpsstraat: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-