logo Seghwaert op dreefNa verschillende pogingen van het bestuur van buurtvereniging Seghwaert op Dreef (kortweg SOD) om bestuursleden te vinden, lijkt dit niet te gaan lukken. Definitieve sluiting van de grootste buurtvereniging van Zoetermeer hangt in de lucht, want de tijd dringt.

SOD werd opgericht in 2003 en heeft sinds die tijd vele activiteiten georganiseerd voor de bewoners van Seghwaert. Zij doen dit vanuit hun pand met de naam: 'De Patio'. Talencursussen, stijldansen en tekenen voor kinderen zijn enkele activiteiten op de agenda van deze vereniging. Dit alles dreigt te verdwijnen doordat het huidige bestuur aftreedt en er geen andere buurtbewoners de taken willen overnemen. 

Brandbrief

In een laatste poging probeert de buurtvereniging nog eenmaal bestuursleden te werven. Met een brandbrief worden inwoners van Seghwaert dringend opgeroepen om zich te melden voor een bestuursfunctie. Dit laatste redmiddel volgt na verschillende pogingen om 'vers bloed' te vinden. Flyers, posters en publicaties, het heeft geen resultaat gehad. Ook is er gesproken met de gemeente en met andere buurtverenigingen. Uiteindelijk is gesproken met twee kandidaten, maar dit is op niets uitgelopen. Een secretaris werd uiteindelijk gevonden, maar het ontbreekt de vereniging nog aan een voorzitter, penningmeester en ledenadministrateur.

Meer dan een jaar zwoegen

                Voor de ledenvergadering van juni 2020 hadden de bestuursleden aangegeven hun taak neer te willen leggen. Direct werd een oproep gedaan onder de leden. Op de ledenvergadering in juni 2021 is een laatste dringend verzoek gedaan aan de leden, maar ook hier zijn geen nieuwe kandidaten uit voortgekomen. De voorzitter en penningmeester hebben toen aangegeven nog even aan te blijven om nieuwe bestuursleden in te kunnen werken. Dit aanbod is tot eind december 2021. Wanneer er dan geen nieuwe bestuursleden zijn, zal het doek vallen voor de buurtvereniging. Kandidaten kunnen zich melden tot 30 november, zodat zij ingewerkt kunnen worden. 

Nare gevolgen

Het bestuur laat weten: "Mochten er voor 30 november geen zicht zijn op de invulling van deze functies, dan zullen wij met de gemeente in overleg moeten om afspraken te maken over opheffing van de vereniging. De huur moet dan worden opgezegd."
Sluiting zal dan gevolgen hebben voor veel bezoekers aan het buurthuis, van jong tot oud. Het is voor het bestuur een nachtmerrie om te zien hoe bezoekers aan hun centrum dadelijk in de kou staan. 

Het opheffen zelf zal ook de nodige voeten in de aarde hebben, want er moeten contracten opgezegd worden, net als de huur. Ook zal het bestuur de subsidie van de gemeente moeten stopzetten. Aan het einde van de brandbrief laat het bestuur weten: "Wij hopen echter op een ander scenario en werken nieuwe kandidaten graag in zodat er in april 2022 tijdens een Algemene Leden Vergadering een nieuw en fris bestuur kan worden voorgesteld aan de leden."  

Voor reacties op dit nieuws en om zich aan te melden als kandidaat kunt u contact opnemen met SOD via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-