Schermafbeelding 2021 10 20 om 15.20.00 copyEen goed raam zie je niet, daar kijk je doorheen. Maar Siu-Wai van JaDa designs maakt juist ramen die de aandacht trekken, met prachtige raamtekeningen. Raamtekeningen kunnen daarbij dienen als blikvanger of functioneren als verbinding van buiten naar binnen.

 Siu-Wai legde jarenlang haar creatieve kant in het maken van leuke traktaties voor haar kinderen en het maken van raamtekeningen, waarbij ze naast de seizoenen ook vooral tekeningen maakte die bij haar interieur of persoonlijkheid passen. Mensen die haar huis passeerden, begonnen naast positieve reacties ook de vraag te stellen wat haar volgende project werd. Ze besloot haar creatieve passie geheel te investeren in de raamtekeningen. Na 24 jaar gewerkt te hebben bij een bedrijf nam ze de stap om JaDa designs te starten. Als alleenstaande moeder zijn haar zoons een drijfveer om de zaak succesvol te maken. JaDa is een samenvoeging van de namen van haar zoons, Jamie en Daniël.

 
Iets persoonlijks verwerken

Met haar bedrijf maakt ze zowel raamtekeningen voor bedrijven als particulieren. Een raamtekening kan ook in huis helemaal tot zijn recht komen en verschillende functies vervullen. Bijvoorbeeld als een verbinding tussen de tuin en huiskamer of juist als extra toevoeging in het interieur. Siu-Wai probeert in elke raamtekening iets persoonlijks van de klant te verwerken waardoor de raamtekening een extra betekenis krijgt: “ Ik heb bij een fysiotherapiepraktijk de silhouetten van de kinderen en hond van de therapeut verwerkt in het ontwerp. Voor haar klanten of voorbijgangers is het een raamtekening, maar voor haar een stukje thuis op het werk."
Schermafbeelding 2021 10 20 om 15.24.26

"Voor een particuliere opdracht heb ik de ouderwetse lantaarnpaal en poezen van het echtpaar verwerkt in het ontwerp”, legt de ontwerpster uit. De verrassende blik bij herkenning van de poezen was de kers op de taart. Een raamtekening is ook heel goed bruikbaar voor de aankondiging van een geboorte, jubileum of bruiloft omdat een trouwkaart of geboortekaartje erin verwerkt kan worden.

Ontwerpen, spelen met kleur

Bij elke opdracht volgt er altijd eerst een gesprek waarbij wensen, kleuren en ontwerp worden besproken. Siu-Wea: ”Deze eerste fase is voor mij het leukst, ontwerpen, spelen met kleuren, maar vooral iets neerzetten dat past bij het plaatje dat de klant voor ogen heeft en het doel van de tekening.” Omdat het perfect moet gebeuren meet ze zelf het raam of ramen op en plaatst altijd de tekening zelf. Een niet goed passend ontwerp wordt namelijk eerder een stoorzender dan een blikvanger in het straatbeeld. De verf die wordt gebruikt voor het maken van de tekeningen is makkelijk zelf te verwijderen en laat geen restjes achter, volgens Siu-Wai een pluspunt in vergelijking met raamstickers.

img 7021 scaled img 8607 1 scaled PHOTO 2021 10 10 16 53 32

 

 

Bezoek voor meer informatie, werkwijze en galerie de website
Voor bedrijven biedt Jada-Designs ook abonnementen aan. Tot 31-12-2021 kan er gebruik worden gemaakt van een special kortingsactie van wel 50%.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-