simone van der vlugtOp 24 oktober start het Nederlands Thrillerfestival en wordt de stad een week lang omgedoopt tot Thriller City. In die week vinden er veel spannende culturele activiteiten plaats. Het festival start 24 oktober met het Boekenfestival in het Stadstheater en loopt door tot 31 oktober met de talkshow van Simone van der Vlugt.

Boekenfestival in het Stadstheater

Op zondag 24 oktober vindt in het Stadstheater van 12.00 – 17.00 uur een groots Boekenfestival plaats. Er is een Boekenmarkt in de centrale foyer, waar tientallen auteurs hun spannende boeken presenteren.
In de grote zaal start om 13.30 uur een reeks prijsuitreikingen, waarbij Omroep MAX directeur Jan Slagter de winnaars bekend maakt van de MAX Bronzen, de MAX Zilveren en de MAX Gouden Vleermuis 2021. De MAX Bronzen Vleermuis is bestemd voor de beste debuutthriller, de dit jaar nieuwe MAX Zilveren Vleermuis voor de beste thriller van het jaar en de MAX Gouden Vleermuis is de prijs voor het beste oeuvre.
Voor alle drie de prijzen hebben deskundige jury’s 6 auteurs dan wel titels genomineerd. De in totaal 18 genomineerden zijn bij de uitreiking of worden vertegenwoordigd door auteur of uitgever.

Om 15.30 uur zal, eveneens in de grote zaal, burgemeester Michel Bezuijen de winnaartjes bekend maken van de gehouden Scholieren Schrijfwedstrijd. Voor degene die de eerste prijs wint, is de Kids Gouden Vleermuis als extra trofee beschikbaar.
De winnende verhalen worden weer gebundeld in een fraai boekje, dit jaar mogelijk gemaakt door NBD Biblion. Tevens staat een E-book uitgave van dit boekje op de planning, aangeboden door HIP Publishing.

Toegang tot het Stadstheater is gratis deze zondagmiddag. Wel dient iedereen vanaf 13 jaar bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te kunnen tonen om toegang tot het Stadstheater te verkrijgen.

 

Talkshow Simone van der Vlugt

Speciaal voor het Nederlands Thrillerfestival is op zondagmiddag 31 oktober Simone van der Vlugt te gast in de Talkshow Boek&Meer. Simone is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters, naast thrillers schreef ze ook vele historische romans, non-fictie en jeugdboeken.  

In de laatste Talkshow van het jaar gaat presentator Laurens de Groot in gesprek met Simone over haar boeken, haar schrijversleven en meer. Aansluitend is er een signeersessie en boekverkoop door boekhandel Silvester. 

Het thrillerdebuut van Simone van der Vlugt (1966), De reünie, verscheen in 2004. Daarna volgden Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen. Voor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige. Van de trilogie waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt is een televisieserie gemaakt genaamd Lois. Sinds 2009 schrijft Simone van der Vlugt historische romans voor volwassenen, na Jacoba, dochter van Holland verschenen nog tal van historische romans. Recent verscheen De Kaasfabriek. Zij vierde vorig jaar haar 25-jarig schrijversjubileum, hiervoor ontving ze een koninklijke onderscheiding. 

De Talkshow Boek&Meer vindt plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer, start om 15.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur. De show is ook online te volgen. Kaarten kosten €10,50/€ 13,50 (live) of € 4,00/€ 6,00 (online), zijn aan de balie én online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar met ZoetermeerPas en tegoed. 

 

Bekijk het veelzijdige en aantrekkelijke programma voor jong en oud rondom het spannende verhaal op www.nederlandsthrillerfestival.nl   

 

-advertenties-

-goede doel-