Aflrink College Disney 1De buitenlandreizen van middelbare scholieren konden vorig jaar door corona niet doorgaan. Ook de leerlingen van het Alfrink College misten zo de kans op  een unieke ervaring: samen met je klasgenoten op reis op een plek in Europa.

Afrink College Disney 2Om dit een beetje goed te maken zijn alle leerlingen uit 5 havo en 6 (t)vwo naar Euro Disney Parijs gegaan. Op donderdag 14 oktober verzamelden nagenoeg alle examenleerlingen en 20 begeleiders zich vroeg op school voor twee dagen Euro Disney. En met de bus vertrokken ze naar Parijs. Rond het middaguur begon de eerste dag in het park. De leerlingen verkenden in groepjes het park en alle attracties. Eenieder deed wat hij of zij het liefste deed: rustig aan of spectaculair de lucht in.

Van school kregen de leerlingen maaltijdvouchers waarmee ze in het park konden dineren of lunchen. Op het einde van dag één vertrok de hele groep naar een hotel in de buurt van het park. Daar vermaakten de leerlingen zich ook prima, maar voor de begeleiders was het nachtje wat korter dan gepland. 

Dag twee begon met een lekker ontbijt samen in het hotel. Daarna volgde nog een gezellige dag in Euro Disney. Ook zorgden de Alfrink leerlingen voor een goede omzet in de Disney Stores: massaal werden er Disney producten gekocht en liepen veel leerlingen door het park met Mickey of Mini Mouse oren of allerlei andere mutsen. 

Daarnaast waren de leerlingen goed herkenbaar dankzij een leuk attent cadeau van de oudervereniging van het Alfrink. Alle leerlingen kregen een vrolijke blauwe sweater ter herinnering aan deze examentrip. Rond middernacht kwamen de bussen weer aan in Zoetermeer, waar ze werden opgewacht door ouders en bekenden. 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

 

-advertenties-

-goede doel-