Schermafbeelding 2021 10 14 om 23.08.01

Marja met dochter Gaby

Dochter Gaby Guldenmundt heeft samen met haar zus Samantha en broer John jr. een Getfunded actie opgezet voor een scootmobiel voor hun moeder Marja, die lijdt aan alvleesklierkanker. Marja wil in de tijd die ze nog heeft er zoveel mogelijk op uit, maar lang lopen lukt haar niet meer.

De diagnose galweg/alvleesklierkanker kreeg moeder in 2019. Sindsdien levert ze een strijd die nu vooral lichamelijk zijn tol begint te eisen. Haar lichaam laat haar steeds vaker in de steek waardoor lopen, vooral langere afstanden bijna niet meer te doen is. Hierdoor verblijft ze steeds meer binnenshuis terwijl ze nog heel erg geniet van de uitstapjes die het gezin nog kan maken.

"Om nog zoveel mogelijk herinneringen te maken in deze laatste fase, willen we haar voor haar verjaardag op 29 oktober graag een scootmobiel geven. We zijn ons bewust van de mogelijkheden van het aanvragen van een scootmobiel van de gemeente. De procedure duurt lang en die tijd hebben we niet meer", vertelt dochter Gaby.

Marja heeft een kleine scootmobiel voor binnenshuis, maar die is niet geschikt voor buiten en door de harde zitting is lang erin zitten erg pijnlijk en veroorzaakt daardoor pijnaanvallen. “De kinderen hebben mij gisteren ingelicht over de actie, die hebben de hele dag voor tranen gezorgd. De actie zelf, de lieve reacties en de donaties zijn hartverwarmend. De scootmobiel zelf is ook erg welkom. Weer uitstapjes kunnen maken, buiten genieten met mijn kleindochter, het is zo’n mooi gebaar”, vertelt Marja.

Voor Marja is deze periode al een cadeau aangezien artsen haar in 2019 vertelde dat ze waarschijnlijk nog maar een jaar te leven zou hebben. Ze koos er bewust voor geen zware ingrepen te ondergaan of chemotherapie te volgen. De kwaliteit van leven weegt voor Marja zwaarder dan de tijd van leven. 

Marja: "Doordat ik niet voor chemo heb gekozen heb ik ook mijn eigen haar nog en zie ik er niet ziek uit. Dat maakt het voor de kinderen en mij een stukje dragelijker. Verder zijn we omringd door prachtige, mooie mensen en zijn er geen woorden van dankbaarheid te vinden, voor de reacties die we krijgen.”

Het gezin Guldenmundt is geen onbekende naam in Zoetermeer. Vader John en zoon John jr zijn de gezichten achter Sinti Tattoo in de Dorpsstraat. Marja was tot het moment dat ze ziek werd veel aanwezig in de zaak als gastvrouw en aanspreekpunt. Veel klanten kwamen na het zetten van de tatoeage regelmatig langs voor een praatje of bakje koffie. Marja heeft dan ook nog met veel van de klanten contact.

Je vindt de Getfunded actie op: https://getfunded.nl/campagne/17849-scootmobiel-voor-mama

Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-