IMG 9989De themabijeenkomst Veiligheid trok woensdagavond 13 oktober veel mensen naar SnowWorld, waar de bijeenkomst in een zaaltje gehouden werd. Bewoners van de wijk konden tijdens deze avond in gesprek met de burgemeester en verschillende instanties zoals politie, handhaving en de wijkregisseur.


De themabijeenkomsten Veiligheid vinden dit jaar in drie aandachtswijken plaats: Meerzicht, Oosterheem en Buytenwegh. De bijeenkomst in Oosterheem voor bewoners werd in juli al online gehouden, de bewoners van Buytenwegh kunnen op 18 november naar de bijeenkomst voor hun wijk.

De bewoners konden in kleine groepjes plaatsnemen aan tafels, waar ook professionals zoals politie of handhaving zaten. Mensen konden daar hun zorgen over de wijk delen, aandachtspunten bespreken of vragen stellen. Een veelgehoorde vraag van bewoners was de verduurzaming van hun woning door de woningbouw. Ook werd geluidsoverlast besproken, bijvoorbeeld van kinderen die spelen in speeltuintjes dicht bij de flats. Burgemeester Bezuijen schoof zelf ook aan bij één van de tafels: "Ik vind het belangrijk om van de bewoners zélf te horen wat er speelt in de wijk. 

Veiligheid was een belangrijk punt in de bijeenkomst en werd bij meerdere tafels besproken. Zorgen over toenemende criminaliteit, overlast van jongeren, maar ook kleinere punten zoals te hard rijden in de straten en parkeergedrag laat in de avond. Laat op de avond wordt hierop niet meer gehandhaafd, maar mensen zetten regelmatig hun auto verkeerd neer zodat er overlast ontstaat. De politie meldde hierop dat bewoners het zeker moeten melden als een auto de vrije doorgang verspert. Dit wordt ook in de avond door de politie opgepakt omdat ambulance en brandweer altijd door een straat moeten kunnen rijden.

Foto: Marja de Laaf

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-