20191015 12638Hoe is het om niet (of niet goed) te kunnen zien en je weg te zoeken met de witte stok? Op 15 oktober, de Internationale Dag van de Witte Stok, laat de Toegankelijkheidsraad Zoetermeer mensen ervaren hoe het is om zonder goed zicht veilig te lopen in de openbare ruimte.

Voor blinden en slechtzienden is de witte stok een belangrijk middel om zich op veilige manier te verplaatsen in de openbare ruimte. Ook om duidelijk te maken dat men een weg wil oversteken. Het verkeer is verplicht hier rekening mee te houden, maar nog teveel wordt het signaal van de witte stok genegeerd.

De Toegankelijkheidsraad staat van 14.00 uur tot 15.30 uur op 15 oktober op het Stadhuisplein tegenover het Stadhuis/Forum om aandacht te vragen voor de witte stok. Ook kunnen voorbijgangers gebruikmaken van simulatiebrillen om te ervaren wat een verminderd gezichtsvermogen voor iemand betekent.

Na afloop zal de Toegankelijkheidsraad een rondje maken door het Stadshart om kennis te nemen van mogelijke obstakels voor blinden en slechtzienden bij een wandeling door het Stadshart.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-