Foto Ank copyGlaskunstenares Ank van Kan exposeert met glaskunstwerken in de vitrine op de begane grond van het woonzorgcentrum Vivaldi in De Leijens. In de vitrine vindt u naast diverse formaten glazen schalen en klein glaskunstwerk ook sieraden met glas.

Na een aantal jaren met keramiek bezig te zijn geweest, kwam Ank op het CKC in aanraking met glas en maakte de overstap naar dit product.  Zij houdt zich bezig met 'koud glas'. Dat 'koud' dekt eigenlijk niet de lading, want uiteindelijk komt er ook een ovenstook van 700 tot 800 graden Celsius aan te pas. Dat is voor glas een lage temperatuur waardoor de term ‘koud glas’ duidelijk is.

Glas is een materiaal waar veel techniek bij komt kijken. Zowel het opstoken als het laten afkoelen is heel belangrijk in het vervaardigingsproces.  Begonnen wordt er  met koud glas waarbij je  verschillende kleuren bij elkaar kan zoeken en die 'fusen' ofwel samensmelten. Vervolgens kan je het eindproduct vormen via een mal of laten uitzakken via een ring. De nieuwste techniek waarin Ank zich probeert te bekwamen heet Freeze en Fuse. Daarbij vul je een siliconenvormpje met poederglas aangemaakt met water en laat het vervolgens gedurende 2 uur bevriezen. Dan wordt het in de oven tot 715 graden Celsius gestookt en is het een glazen figuurtje, dat je in een glazen object kunt verwerken. Alle technieken worden in de vitrine gepresenteerd.

De door de Kunstcommissie Palet Welzijn georganiseerde expositie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de openingstijden dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. De expositie is te bewonderen tot 1 januari 2022. Woonzorgcentrum Vivaldi is gevestigd aan de Brechtzijde 45.
In overleg met Ank is haar werk te koop. Informatie daarover vindt u in de vitrine en op haar website: www.ankvankan.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-