Dokter Alice in de klasTijdens de Kinderboekenweek met als thema 'Worden wat je wil' komen ouders op IKC De Waterlelie in de klas vertellen over hun beroep. Binnenkort komen een ouder die bij de politie werkt en een ouder die bij de brandweer zit op bezoek, maar afgelopen dinsdag 12 oktober was het de beurt aan een dokter. 

Deze week hebben de groepen 1 en 2 nog les over verschillende beroepen tijdens de Kinderboekenweek. Ouders van kinderen hebben interessante beroepen, beroepen die de kleuters zeker aanspreken. Zo was er op 12 oktober een dokter in de klas op bezoek. De kinderen hadden vooraf vragen bedacht en wilden daar graag antwoord op hebben. De dokter spoedeisende hulp, ouder van een leerling, had veel verschillende spullen bij zich. Zo mochten de kinderen een zuurstofmaker uitproberen, luisterden ze bij elkaar met een stethoscoop, kreeg een leerling verband om het hoofd en werd er een gipsen arm gemaakt. De kinderen waren onder de indruk. Alles werd uitgeprobeerd, eerst een beetje voorzichtig en verlegen maar later wilden steeds meer kleuters aan de beurt komen.  

IKC de Waterlelie heeft ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel staan. Gelukkig mogen ouders na een lange tijd weer op bezoek komen in de klas. De school is erg benieuwd naar de reacties van de kleuters bij het bezoek van de volgende beroepen.  

Foto/PR: Linda Galle 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-