Wethouder Robin Paalvast heropende samen met een aantal leden van de bewonerscommissie op 9 oktober het gerenoveerde middenplein van het Alferbos in Meerzicht. Het project, dat een tijd stil lag, is uitgevoerd door vrijwilligers van Piëzo in opdracht van de bewonerscommissie Alferbos.

heropening middenlpein alferbos 033 oefficiele opening

De bewonerscommissie vertegenwoordigt de huurders van de woningcorporatie ‘De Goede Woning’ uit de flat Alferbos in Meerzicht. De bewonerscommissie is in 2011 opgericht om samen met de corporatie mee te denken over diverse onderwerpen in de flat. Ook heeft de commissie contact met andere organisaties in de buurt over bijvoorbeeld zwerfafval, fietsstalling of te ondernemen acties als er sprake is van overlast.

De voorzitter van de bewonerscommissie Alferbos, Hennie Minneboo, vertelde dat het middenplein na de opknapbeurt een veel aantrekkelijkere plek is geworden, waar medebewoners van het flatcomplex elkaar kunnen ontmoeten.

Zo is de grijze plantenbak in het midden voorzien van nieuw en frisser groen, zijn de grijze tegels rondom vervangen door rode, dat een veel contrastrijker, fleuriger geheel oplevert. Maar het pronkstuk van het pleintje zijn de nieuwe zitgelegenheden. Iedere hoek van het plein is voorzien van een betonnen opstaande rand in L-vorm van zo’n 50 centimeter hoog, waarop 8 mozaïektegels zijn bevestigd die als zitplaats fungeren. Ieder bankje heeft zijn eigen thema. Zo is er de hoek met tegels waarop dieren staan, een bankje met boom- en een bank met planten motieven. De tegels van de laatste hoek zijn elk voorzien van één letter die samen de naam: Alferbos vormen.

heropening middenlpein alferbos 013 heropening middenlpein alferbos 005
heropening middenlpein alferbos 004 heropening middenlpein alferbos 009


Deze 32 tegels zijn gemaakt door vrijwilligers van Piëzo ambachtenwerkplaats. Het ontwerp en de uitvoering is geheel ontsproten uit de creativiteit van de vrijwilligers. De materiaalkosten e.d. zijn mede gefinancierd uit de opbrengst van oud papieracties.

Na een korte toespraak door o.m. wethouder Robin Paalvast, Mariette Heemskerk van woningbouwcoöperatie ‘De Goede Woning’  en Kevin Lens van de bewonerscommissie, werd het plein officieel in gebruik genomen door het lijmen van de laatste mozaïektegel met de letter A op het naambankje.

heropening middenlpein alferbos 026 toespraak paalvast heropening middenlpein alferbos 028 toespraak mariette heemskerk heropening middenlpein alferbos 030 toespraak kevin lens

 

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er vrolijk nagepraat over de feestelijke heropening. De kids konden zich vermaken op de springkussens.

heropening middenlpein alferbos 022 paalvast heemskerk met leden bewonerscommissie

Paalvast en Heemskerk met leden bewonerscommissie

heropening middenlpein alferbos 021 paalvast heemskerk met vrijwilligers ambachtswerkplaats piezo

        Paalvast en Heemskerk met vrijwilligers PiëzoFoto’s en tekst: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-